Siirry sisältöön


Jämförelse är tom
Minnet är tom.

 

Golvet – grunden till varje rum

Är golvet slitet eller fult spelar det ingen roll hur snygga mattor du har – det är golvet man ser. Bara genom att byta golv kan du ge dina rum en helt ny karaktär och hos oss hittar du allt du behöver för att göra jobbet smidigt.

Trä, parkett eller laminat?

Oavsett om du väljer ett massivt trägolv, parkett eller laminat, så är det är en speciell känsla att se det nya rummet växa fram för varje platta eller planka du lägger dit. Är du någorlunda händig och har ett öga för detaljer är ett parkettgolv både spännande och roligt att lägga och ger rummet en lyxig finish. Ett äkta trägolv ger rummet liv och du får ett vackert och intressant golv som kan förändras med tiden. Med laminat får du känslan av ett äkta trägolv, samtidigt som det är väldigt enkelt att lägga.

Även i badrummet har golvet stor betydelse för helhetskänslan. Tänk bara hur underbart det vore att kunna sätta ner fossingarna på ett varmt och skönt badrumsgolv när du kliver ur duschen eller badet. Med klinker och golvvärme förvandlar du enkelt badrummet till den härligt varma oas det borde vara. Se vårt breda utbud av golvlösningar i våra varuhus.

   

Det finns många alternativ att välja på: Parkett, laminat, kork, klinkers eller vinyl.

Läs vidare om fördelarna med var och en av dem.

  

 

Flera alternativ för ett vackert golv

 

Parkettgolv

Parkettgolv är ett klassiskt och exklusivt golvmaterial som är mycket populärt. Parkett är varmt, slitstarkt och individuellt.

Parkett är tillverkad av trä. Trä kan expandera eller dra ihop sig beroende på fuktighet och temperatur. Träet i parkettgolv är flerskiktad så att expansion och sammandragning blir minimal.

Dagens parkettgolv är helt ekologiska tack vare moderna metoder för efterbehandling. Dessa har ersatt användningen av sällsynta träslag. K-rauta säljer inte parkett tillverkad av utrotningshotade träslag.

Du kan installera parkettgolv själv även om det är vanligare att anlita professionella golvläggare. Du kan alltid be om instruktioner eller rekommendation på golvläggare från K-rauta!

 

PARKETT

+Parkett är klassiskt och anses exklusivt 

+Varm

+Hållbart om det sköts väl

+Alltid personligt

+Du kan installera själv 

-Behöver mer eller mindre stabil temperatur och luftfuktighet

 

Tåligt laminat

De största fördelarna med laminatgolv är hållbarhet och enkel skötsel. Genom att välja rätt slitstyrka får du ett bekvämt golv som håller länge.

Laminat har, precis som parkett, olika typer av ytskikt. Förutom blank eller matt kan du välja borstad, rustik, sten eller metallic. K-rauta har personal redo att hjälpa dig med alla frågor kring laminatgolv.

Laminatgolv är ett gör-det-själv favorit. Installation är enklare än någonsin då alla modeller har ett enkelt system för automatisk låsning. Jämfört med parkettgolv kan laminat kännas kallt. Laminat kombineras ofta med golvvärme, särskilt i nya hus.

 

LAMINAT

+Lättsköt

+Ekonomisk

+Enkelt att installera själv

+Klar efter installation, inga extra ytskikt behövs

+Ett bra urval av färger och mönster

- Kan kännas kall utan golvvärme

Varm och tyst kork

Korkgolv har blivit mer och mer populärt. Kork är särskilt bekvämt i köket och de rum där man står mycket. Idag installeras kork också ofta i sovrummet och barnens rum.

Kork är lämplig för torra utrymmen. Det är ett varmt, tyst och bekvämt material, som skapar en mysig, hemtrevlig atmosfär.

Kork är en miljövänlig och 100% naturlig produkt. Majoriteten av korken från skogarna i södra Europa används till vin och champagnekorkar, resterande används till golvbeläggning. WWF uppmanar till fortsatt användning av kork för att behålla värdet av dessa skogar.

Korkgolv finns i många versioner. Det finns även korkgolv som imiterar trä eller sten, som kan se hårt ut men känns mjuk. Se vad K-rauta har för dig!

 

KORK

+Varm känsla

+Flexibel och skönt att stå på

+Mjukar upp rummets akustik och dämpar buller

+Samlar inte damm

+Miljövänligt

-Lite dyrare

-Endast för torra ytor

 

Klinkers

Nu för tiden används klinkers överallt, inte bara i badrum och hallar. Familjer med många barn eller husdjur föredrar klinkergolv, eftersom de tål konstant tvätt.

Utbudet av klinkers är varierade, både till färg och utseende. Jordnära färger har länge varit populära och kombineras lätt med metallisk glans för extra effekt.

Klinkergolv är mycket tåliga och enkla att sköta. En enskild platta kan dock spräckas av ett hårt slag. Klinkers kan upplevas som kallt så golvvärme är nästan ett måste.

 

KLINKERS

+Bra för torra och våta miljöer

+Mycket tåliga mot slitage

+Visuellt slående med många varianter att välja mellan

+Sval när det är varmt väder

+Lättskött

-Enskilda plattor är svåra att laga eller byta

-Utan golvvärme kan klinkersgolv kännas kallt

 

Vinyl

Vinylgolv (vinylmattor) är mycket mer populära än de brukade vara. Förr såg vinylgolv ut som trä. Numera kan man åstadkomma saker med vinyl som inte andra material kan. Det finns massor att välja på hos K-rauta!

Vinylgolv kan användas till att skapa spektakulära former och mönster. Dess fördelar är flexibilitet, kontinuerliga ytor och utmärkt hållbarhet.

 

VINYLGOLV

+Massor av färger och mönster att välja mellan

+Mjuk och flexibel

+Tyst

+Vattenavvisande

+Lättskött 

- Materialet ger inte ett högklassigt intryck