CELLO

Parkettgolv Cello Family Ek 3-Stav Borstad Grå 5Gc 14mm 3,18m²

Artikelnummer: 501567523

EAN-kod: 5906737960691

Parkettgolv med 3-stavsbräda i ek från Cello som är borstad och grålackad. Golvet har kvistar som kännetecknar detta träslag och ytan karakteriseras av stora färgskiftningar. Parketten är uppbyggd av tre lager trä: ytskikt – hårdträ,...

i
Produkten finns i varuhus
Visa lagersaldoVisa lagersaldoByt varuhus

Visa lagersaldo

  Pris 289:- / m² 231:- / m² 919:- / paket 735:- / paket

  Parkettgolv med 3-stavsbräda i ek från Cello som är borstad och grålackad. Golvet har kvistar som kännetecknar detta träslag och ytan karakteriseras av stora färgskiftningar.  Parketten är uppbyggd av tre lager trä: ytskikt – hårdträ, mellanskikt – tvärsgående mjukträ, bottenskikt – längsgående mjukträ. 3-stavsbräda, Family sortering. Färdiglackerad med 5 lager UV-härdad akrylatbaserad mattlack – 3 lager grundlack och 2 lager ytlack. Limfritt klicksystem (5Gc) som har HDF i kortändarna.

  Träets ådring bildar ett vackert, naturligt och oregelbundet mönster. Eken mörknar med tiden under inverkan av UV-strålning.

  Innan man börjar lägga golvet
  • Golvet kan läggas inomhus på varje torr, ren, beständig och jämn yta.

  • De nyinköpta paketen ska läggas vågrätt i det rum där golvet ska monteras och stå ouppackade under minst 48 timmar.

  • Rummet ska ha bra ventilation.

  • Brädpaketen öppnas successivt under läggningen. Man kan öppna två paket för att titta på brädorna och planera sitt önskade mönster. Man ska kontrollera brädorna mycket noggrant i bra ljus innan och medan man lägger dem. De eventuella skador som märks när golvet är lagt kan inte reklameras.

  • Instruktionen ska läsas noggrant innan man börjar golvläggningen!

  Generella råd

  • Vatten och sand är trägolvets största fiender. För att skydda golvet mot dess påverkan bör det finnas avtorkningsmattor vid entréen som kan uppta sand och smuts, och inomhus bör det vara mattor som upptar fukt.

  • Bord- och stolsben bör ha filttassar, för att skydda golvet mot repor i ytskiktet. På speciellt utsatta ställen, exempelvis under kontors stolar på hjul, bör golvet skyddas med skyddsmattor.

  • Luftfuktigheten i rummet är mycket viktig både för människor och trämaterial. Luftfuktigheten i rummet bör vara 30-60% RF vid ca. 20°C. Om fuktigheten går under 30% uppstår en fara att golvet uttorkas och spräckas. Överstiger luftfuktigheten 60% kan golvet svälla.

  Rengöring och rengöringsmetoder

  • Använd så torra rengöringsmetoder som möjligt, till exempel dammsugning och torrmoppning. Vid avtorkning använd endast neutrala rengöringsmedel i vattnet (se anvisning på emballagen). Undgå vattenöverflöd och använd en urvriden mopp. För mycket vatten tas bort omedelbart.

  Produktinformation

  Egenskap Värde
  Förpackningens nettovikt 25,59 kg
  Förpackningens dimensioner (djup, bredd, höjd) 220.0 x 23.0 x 10.0 cm
  Mörker Mörk
  Ytbehandling Mattlackad
  Trä Ek
  Remsor 3-s
  Tjocklek (mm) 14
  Längd i mm 2200
  Bredd i mm 207
  Lås/Låsfunktion 5Gc
  V-spår Nej
  Tjockleken hos det övre skiktet (mm) 3,2

  Se även