5 anledningar till att ha gasolgrill

Nu har verkligen våren kommit och alla vet vad betyder, dags att ta ut sin grill och påbörja grillsäsongen. När man ska köpa en ny grill finns det väldigt många att välja mellan och det är inte det lättaste att bestämma sig. Ett tips är att du funderar ut vad som är viktigt för just dig. Nedan följer en lista på dom positivaste sidorna med att äga en gasolgrill.

1. Snabb att få igång

Att starta upp en gasolgrill gör du på ett ögonblick. Det är nästan så att du bara behöver komma på tanken att du är grillsugen och du är redo att sätta igång. Tack vare att du inte behöver vänta på att kol eller briketter ska värmas upp ordentligt utan du använder dig av gasol istället, du vrider bara på vreden och den värms upp direkt.

Populära gasolgrillar

2.Slipper det jobbiga att försöka få eld på kolen

Vem kommer egentligen ihåg det man fick lära sig i scouterna när det gäller att göra upp eld? För att få eld på kol så behöver du tändvätska och tändare/tändstickor. Risker finns alltid när tändvätska kommer in i bilden. Med en gasolgrill slipper du tänka på hur du lättast gör upp eld. Nu kommer inte hårda vindar hindra dig från att grilla längre, du känner dig så befriad från naturens lagar.

3. Slipper aska från briketter och kol

Tänk om du skulle slippa ta hand om briketter och kol? Skulle inte det kännas skönt? Inte längre ska du behöva ha en hink full av aska som du måste göra dig av med. Nu kan du njuta av maten och först efteråt rengöra grillen. Inget mer väntande på att kolen ska brinna ut, grillen ska kylas eller ha massa kol kvar som färgar av sig på trallen.

4. Olika temperaturer

Gasolgrillar har den fina finessen att du kan reglera temperaturen, du bestämmer själv om du vill ha varmare eller kallare bara med en enkel vridning.

Med många gasolgrillar finns flera olika brännare som du kan reglera i olika temperaturer. Därmed kan du grilla vad som helst och behöver inte fundera på vilken ordning du ska tillaga för att få bästa resultatet beroende på temperaturen. Med gasolgrillen reglerar du bara de olika brännare efter vad du vill grilla och hur varmt du vill ha det. Du kan laga allt på en gång och därmed få i dig maten snabbare och när är det någonsin fel?

Populärt att ha till grillningen

5. Ryker och osar mindre

De flesta ser det nog positivt att man kan se sina gäster när man lagar dom en lyxig grillmiddag. Med en gasolgrill slipper du kisa genom röken för att se dina gäster, eftersom gasolgrillarna inte osar lika mycket som andra grillar. Smutsiga händer, hår och kläder som stinker rök är inget problem längre. Det är såklart att det ryker och osar lite men inte i sån utsträckning att du känner att du måste ha en flaxande fjäder för att se köttet genom röken eller ta en dusch efter grillandet.

Om du är inne på att köpa en gasolgrill så kan du kika på artikeln: Grilla som ett proffs med en cello-grill. Där får du läsa om vårat eget grillmärke Cello, som ger ett prisvärt alternativ till dom andra grillarna som finns ute på marknaden. Om du snarare är mer traditionell och föredrar den gamla hederliga kolgrillen har dom såna också. Om du står mellan att köpa en gasolgrill, kolgrill eller elgrill kan du läsa: Välj rätt grill för att få bättre koll på olikheterna emellan dom. Kika även på Matlagning i sommar – grilla vegetarisk för att bredda dina vyer på vad du mer du kan slänga på grillen.

Om du har några frågor om gasolgrillar eller andra grillar, tveka inte att komma in till någon av våra varuhus för att få råd och fler tips om grillar från våra säljare.