Balkong, uteplats eller trädgård? Välj rätt utemöbel

Nu när solen tittar fram och ska vara framme, förhoppningsvis, under en längre tid vill man gärna vara ute och njuta så länge man kan. En mysig och härlig oas kan man fixa likagärna om man har en liten balkong eller en gigantisk uteplats eller trädgård.

Balkong

Om du har en mindre balkong är det bra att tänka ut vad du helst vill använda den till. Vill du använda balkongen för att äta frukost på eller som en läshörna under soliga dagar? Eftersom balkonger oftast är mindre så måste man begränsa sig gällande storlekarna på sina utemöbler. Tror inte att många kan få plats med en hel soffgrupp eller möbelgrupp på sin balkong. Men det ska man inte känna ska stoppa en att göra det man vill. Det är bara att tänka i mindre format. Istället för en stor soffgrupp kan du ha en soffa. Istället för en stor möbelgrupp med matbord och sex stolar, kan man ha ett mindre caféset.

Om det är en extra matplats man vill ha, är det bästa ett caféset. Två stolar och ett mindre bord är en klassiker att ha på sin balkong och det är en klassiker för en orsak. Du får någonstans att sitta och äta frukost i solen och om du köper extra mjuka dynor så har du ändå en skön och mysig läshörna. Känner du att din högsta önskan är att ha en egen plats där du kan sitta i en egen bubbla, läsa en bok eller slöscrolla genom din telefon, varför inte köpa en större och riktigt skön solstol eller en gungstol?

Tips på vad du kan ha på balkongen

Uteplats

Uteplatser har många möjligheter och samma här är det alltid bra att ha klart just vad du vill prioritera, delvis för att det blir lättare att planera vart du ska placera allting. Beroende på hur stor din uteplats är, desto mer kan du få plats med. Men det är bra att inte ha allting på en gång eftersom det då kan se plottrigt ut och inte alls ge dig en plats för avslappning. Vill du ha en grillplats? Matplats? Läsbubbla?  Eller vill du ha en plats som du kan ha en trevlig fikastund med familj och vänner? Många olika utformningar av caféset som är av den större varianten eller en soffgrupp finns och kan verkligen sätta mysnivån högt. Varför inte ha en hammock eller hängmatta så du riktigt kan slappna av. Om solen ligger direkt på din uteplats är det smart att ha ett parasoll, för hur skönt det än är att det är strålande sol kan det bli jobbigt att ha solen i ögonen medans man läser eller äter.

Tips på vad du kan ha på uteplatsen eller i trädgården

Trädgård

När det gäller utemöbler för trädgårdar finns samma möjligheter som för uteplatser. Dock kan trädgården utnyttjas på ett annat sätt. Om du har ett träd i din trädgård kan du ha en hängmatta, hängstol eller riktigt skön stol. Då kan du utnyttja skuggan som trädet ger men kan ändå njuta av värmen ute. Tänk på att det kan finnas sluttningar och små backar i trädgården och anpassa placeringen på dina utemöbler beroende på dom.

Om du vill ha tips på hur du ska göra med din balkong när du valt vilka utemöbler du vill ha kika in på artikeln: Dags att ge balkongen ett lyft. Där finns det en massa tips på hur du ska göra för att utnyttja varje centimeter av just din balkong. Ni som har en trädgård eller uteplats varför inte göra som ett spa direkt utanför er dörr, tips på hur och vad du kan göra för att få det kan du läsa om i Skapa din egen spa-anläggning i trädgården. Många fler artiklar med tips och inspiration om hur du kan få ut det mesta av din uteplats eller balkong finns under kategorin Fritid och utemiljö.

För att få fler tips är du välkommen in till ett av våra varuhus och prata med våra duktiga säljare om utemöbler. Där kan du även kolla in våra visningar på trädgårdsmöbler.