Elfa kan smart förvaring

Alla är i behov av förvaring, men det behovet ser olika ut och brukar också förändras över tid. Elfas flexibla förvaringssystem anpassar du enkelt efter just dina behov, måtten på ditt utrymme och det du behöver förvara. Det är dessutom enkelt att förändra förvaringslösningen och komplettera om till exempel familjen utökas eller om du byter bostad. Elfa tillverkar förvaringslösningar som håller i generationer. Vi på K-rauta har alltid bra pris på Elfas förvaringssystem, för att du ska kunna skapa flexibel och smart förvaring hemma. Här kan du se hela Elfas e-handelssortiment. Hittar du inte det du söker i e-handelssortimentet är du varmt välkommen att besöka något av K-rautas varuhus för att ta del av Elfas beställningssortiment.

Vill du ha tips på hur du kan skapa din drömgarderob? Läs gärna vår artikel Smarta förvaringslösningar skapar din drömgarderob

Smart förvaring från Elfa

Flexibla förvaringslösningar från Elfa

Oavsett om du ska planera en garderob eller en organiserad förvaring för dina hobbyprylar eller verktyg så har vi på K-rauta de rätta produkterna för ditt behov. Förvaring från Elfa är en investering som kommer hålla länge. De flexibla förvaringssystemen kan enkelt förändras och kompletteras utifrån dina behov. Genom att välja en förvaringslösning från Elfa kan du utnyttja förvaringsutrymmet maximalt och använda ytor som annars skulle gå förlorade. Visste du till exempel att du med Elfas måttanpassade skjutdörrsgarderob får 1 kvm extra golvyta om du jämför en 1,8 m bred lösning med skjutdörrar med en traditionell garderob i samma mått? Eftersom du även kan använda hela ytan från golv till tak och vägg till vägg får du ett extra stort förvaringsutrymme jämfört med standardgarderober. Välkommen in till ditt närmsta K-rauta varuhus för att planera din smarta och personliga förvaringslösning. På K-rauta ger vi dig alltid ett bra pris på din förvaring. Kolla in Elfas katalog och låt dig inspireras.

Är du ute efter smarta tips på hur du kan skapa bra förvaringssystem för garage eller förråd? Läs gärna vår artikel Bra förvaringssystem gör livet lättare

Elfa - förvaring när den är som bäst

Såhär mäter och planerar du ditt förvaringsutrymme

Börja med att mäta ditt utrymme

Du ska mäta höjden på tre ställen: till höger, till vänster och i mitten. När du beställer din förvaringslösning ska du ange den lägsta höjden. De justerbara hjulen kan korrigera höjdskillnader upp till 1,2 cm. Om höjden skiljer mer i ditt förvaringsutrymme kan du komma in till ett av K-rautas varuhus för att diskutera den bästa lösningen med en av våra kunniga säljare.

Mät bredden på ditt förvaringsutrymme på två ställen, vid golvet och vid taket. Mät även där dörrarna ska placeras. Du rekommenderas att placera dörrarna 675 mm ut från väggen. Då har du plats för en garderob med 40 cm djup inredning.

Besök ditt närmsta K-rauta varuhus

Ta med dig måtten till ditt närmsta K-rauta varuhus. Där kan du få hjälp att planera ditt förvaringsutrymme av våra projektplanerare som kostnadsfritt hjälper dig med inspiration och vägledning. Här kan du läsa mer om tjänsten Projektplaneraren och boka en tid. Det är även i ditt närmsta K-rauta varuhus som du får hjälp att lägga din order på Elfas beställningssortiment.

Leverans

Elfas skjutdörrar tillverkas utifrån de unika mått du anger vid din beställning. Dörrarnas leveranstid är ca 2-4 veckor, men kan variera beroende på säsong.

Här får du fyra smarta tips på hur du kan maximera ditt förvaringsutrymme:

 • Till att börja med måste du fundera på vad det är du behöver förvara. Ska du skapa ett förvaringsutrymme för hängande kläder, skor med eller utan klack eller vikta kläder? Eller ska du skapa ett förvaringsutrymme för dina hobbyprylar, verktyg, böcker eller kanske rentav porslin? Fundera även på om du behöver ha dina saker till hands eller om något kan säsongsförvaras. Några av dina saker kanske kan skänkas bort, bytas eller kastas.

 • Mät därefter förvaringsutrymmets bredd, höjd och djup. Här kan du även tänka på att utnyttja ”glömda” utrymmen som till exempel baksidan av innerdörrarna. Nu är det även dags att bestämma om du vill ha ett vägghängt system eller ett golvstående system, därefter kan du börja planera din förvaring.

 • Planerar du en garderob så placera kläderna som du bär dem på kroppen, det kommer kännas mest naturligt att leta så. Tänk också på att inte göra hyllplanen för djupa, du vill ju kunna nå längst in i ditt förvaringsutrymme. Dessutom blir det lätt oordning, kläder och prylar göms och glöms därefter bort. Om du inte har så mycket utrymme är tätt placerade utdragbara backar bra eftersom de gör att du enkelt kommer åt dina kläder eller saker. För att enkelt kunna hitta rätt sak eller plagg när du har bråttom är det bra om du märker upp backarna och hyllorna med etiketter. Det här gör också att du lätt kan hålla ordning i ditt nya förvaringsutrymme.

 • Få upp sakerna från golvet. Desto mer golv desto lättare blir det att hålla ordning. Det blir dessutom enklare att städa och hålla rent.

Söker du fler tips på hur du kan maximera ditt förvaringsutrymme? Läs gärna vår artikel Smarta förvaringslösningar

Elfa förvaring gör stor skillnad i köket. Efter att familjen fått upp den vägghängda förvaringen från Elfa blev det ordentligt med plats på köksbänken.

Letar du efter enkla tips för att ta din förvaring till nästa nivå? I vår artikel Enkla tips på förstklassig förvaring - i hemmets alla rum får du tips från experter inom förvaring som hjälper dig att skapa ett organiserat hem.

Få ordning och reda med Elfa

Få hjälp på traven att planera din förvaring

Behöver du hjälp att planera din förvaring? Vi hjälper dig helt kostnadsfritt med inspiration och vägledning med din renovering eller nybygge. Välkommen in till ditt närmsta varuhus för att få kontakt med en av våra projektplanerare. Läs mer om tjänsten här: information om projektplanerare. Du kan också komma i kontakt med våra projektplanerare här: skriv till oss.

Populär förvaring från Elfa Utility

Expertens tips för förvaring med skjutdörrar

 • Försök planera din förvaring så att du får ett jämnt antal dörrar. På så sätt kan du öppna en större del av garderoben samtidigt

 • Om du väljer en förvaringslösning med tre dörrar kan du – vid beställning av dörrar – välja att lägga till en trespårsskena för att öppna en större del av garderoben samtidigt.

 • För att du ska ha tillräckligt med plats för inredning och dörrar rekommenderas att garderobens minimidjup är 675 mm. Elfa tillverkar även lösningar för mindre utrymmen.

 • En utdragbar inredning till din förvaringslösning kan inte placeras bakom ett dörröverlapp.

 • I de utrymmen där du ha högt i tak kan dörrarna Artic och Estetic tillverkas i höjder upp till 3300 mm. De kan även beställas som extra breda dörrar, då är maxbredden 1600mm/dörr.

 • Elfa tillverkar tillbehör till din förvaringslösning som kan lösa de flesta utmaningarna, som till exempel ojämna tak, vinklade ytor eller om du behöver sätta upp stödväggar för din garderob.

 • Det är viktigt att du transporterar skjutdörrar stående för att minimera risken för skador eller sprickor i fyllningen. Välj gärna hemleverans för att minska antalet transporter och därmed skaderisken.

Tveka inte på att komma in till något av K-rautas varuhus för att ta del av Elfas beställningssortiment.

Elfas hemsida
För mer inspiration vänligen besök Elfas hemsida: www.elfa.com

Boka tid hos en projektplanerare

Vi hjälper dig att planera din förvaring

Boka tid med en projektplanerare i ett av våra varuhus så hjälper vi dig att komma igång med din nya förvaringslösning. Projektplanerare finns tillgängliga i varuhusen Eskilstuna, Järfälla, Kungens Kurva, Linköping, Malmö, Mölndal, Täby, Umeå och Uppsala.

Snabba fakta om projektplaneraren

 • Kostnadsfri rådgivning som du enkelt bokar på nätet
 • Få inspiration och vägledning för hur du ska planera din renovering eller nybyggnation
 • Projektplaneraren ger dig råd om hur du kan spara både tid och pengar i ditt projekt
 • Du får bild och ritning på ditt nya rum
 • Projektplaneraren är ett kompetent bollplank genom hela projektet