6 prylar som håller dig varm i höst

Se till att du inte fryser när värmen drar söderut. Här hittar du prylarna som värmer både dig och hemmet när höstrusket gör sitt intåg.

Ultimata fredagsmyset

Med hösten kommer fukt och kyla. Då är det extra skönt att krypa upp i soffan under en filt och läsa en bok medan brasan sprakar i bakgrunden. Har du en täljstenskamin kan du dessutom värme frukostbullen på den. Se till att kaminen du skaffar har god verkningsgrad och är lämplig för den yta som ska värmas upp.

Håll värmen med stil

Med moderna element hemma ser du till att hålla en jämn temperatur i hemmet till en så låg kostnad som möjligt. Numera finns det dessutom designelement som smälter in snyggt med inredningen.

Sänk elräkningen med modern luftvärme

Har du endast direktverkande el som uppvärmning hemma gynnas du ekonomiskt i längden på att installera en luftvärmepump. Enligt Energi- och Klimatrådgivningen sänker du på det här sättet elkostnaden med mellan 20-25 procent. Luftvärmepumpar går att hitta för en rimlig peng idag och installationen går på ett par timmar.

Lyxigt med varma fötter

Funderar du på att byta golv i något rum kan det vara smart att fundera igenom värmesystemet i rummet på samma gång. Saknas värmegolv kan ett sådant vara mycket fördelaktigt att installera, exempelvis i hallen så att golvet torkar upp fort när det kommer blöta skor genom ytterdörren - eller av rena komfortskäl.

Sitt ute längre

Även om kylan drar in över landet kan du enkelt förlänga utomhussäsongen med en terrassvärmare. Infravärme eller gasol är de två vanligaste alternativen på svenska uteplatser. Infravärmen kopplas in direkt på elnätet medan gasolvärmaren drivs på gasol.

Avkoppling med värmande bastu

Att ha en bastu hemma är inte bara vardagslyx. Bastun är ett rum för avkoppling och energipåfyllnad, samtidigt som värmen gör gott för kroppen. Har du ett rum över? Varför inte installera en bastu?

Här hittar du produkterna