Köp och betalning

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkor”) gäller vid beställning av produkter via www.k-rauta.se genom K-rautas e-handel.

För att kunna göra ett köp via K-rautas e-handel måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies enligt nedan. När K-rauta har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och K-rauta Sverige AB, organisationsnummer 556511-2991.

När en order är mottagen hos K-rauta bekräftas den genom ett automatiskt genererat e-postmeddelande med information om din beställning. Kontrollera alltid informationen i din orderbekräftelse så att allting stämmer. K-rauta uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för eventuella kundserviceärenden.


Ålder för beställning

K-rauta säljer enbart till personer över 18 år och till personer som är bosatta i Sverige. Beställningar som utförs av personer som är under 18 år makuleras. Är beställaren minderårig får målsman beställa åt den minderåriges vägnar för att köpet ska kunna genomföras.


Priser

Varje produkt anges med pris inklusive moms. Priset som visas i kundvagnen är priset på produkten; frakt och andra avgifter visas i kassan. Priset kan variera mellan varuhus och på nätet. Unika kampanjer kan förekomma via K-rautas e-handel som inte är giltiga i varuhusen. Produkter som är på kampanj på k-rauta.se och i varuhusen gäller så långt lagret räcker.


Manualer

Vid köp hos oss på K-rauta så medföljer de nödvändiga bruksanvisningarna i fysisk eller digital form för att du som kund ska kunna använda de produkter du köper.

Betalning

I K-rautas e-handel erbjuder vi betalning mot faktura och kort (Visa och MasterCard). Alla kortbetalningar hanteras av K-rautas samarbetspartner Klarna som kontrollerar att kort-, faktura- eller bankbetalningen är godkänd för köp. All kort- och personuppgiftsinformation är krypterad och uppfyller alla krav för en PCI DSS och SSL-certifikat, vilket innebär att den är helt otillgänglig för obehörig part.

Kreditupplysning görs vanligtvis inte i K-rautas e-handel. Väljer du dock att betala med faktura eller delbetalning görs standardmässigt en kreditupplysning. Upplysningen utgör en del av Klarnas kreditbedömning och hämtas när information saknas eller uppdatering av befintlig information krävs. Eftersom upplysningen är en så kallad mikroupplysning syns den inte hos banker eller andra kreditgivare och påverkar inte din kreditvärdighet.

Har du frågor angående din faktura eller betalning från köp på K-rautas e-handel vänder du dig direkt till Klarnas kundservice på telefonnummer  0770-11 88 00.


Hur betalar jag med faktura när jag handlar från K-rautas e-handel?

Det är enkelt – Klarna faktura helt utan fakturaavgift är vårt förvalda betalningsalternativ. Skulle du önska ett annat betalningssätt ändrar du det i kassan. För att gå vidare med ditt köp på faktura fyller du i din e-postadress, adressuppgifter och personnummer i kassan, och trycker sedan slutför köp. En mikroupplysning kommer då att göras för att säkerställa dina personuppgifter och godkänna ditt köp. Detta tar ungefär 1 sekund. Om ditt köp på faktura inte skulle godkännas får du ett felmeddelande om detta, och ges möjlighet att betala med kort istället.

Fakturan skickas till dig separat via e-post till den e-postadress du angivit.


Vilka villkor gäller när jag betalar med Klarna faktura?

När du betalar på faktura med Klarna handlar du tryggt och behöver inte betala förrän du har hämtat dina varor. Du har även möjlighet att välja delbetalning om du skapar ett Klarna-konto (läs mer om Klarna-konto här>> ). Kredittiden är alltid minst 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. En fakturaavgift kan komma att debiteras.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 23,50 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning och Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

Läs mer om Klarnas villkor här>>

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Informationen på k-rauta.se

Vid köp hos oss på K-rauta så medföljer de nödvändiga bruksanvisningar i fysisk eller digital form för att du som kund ska kunna använda de produkter du köper.

K-rauta reserverar sig för eventuella skriv- och bildfel på www.k-rauta.se. Detta gäller även informationsfel angående varulager och felaktigt angivna priser, samt bilder där exakt återgivning av produkter ej kan garanteras. Vid eventuella fel har K-rauta rätt att korrigera dessa när som helst.