SAINT-GOBAIN WEBER

Lecablock Weber Saint-Gobain 95 Hörn

Artikelnummer: 501085215

EAN-kod: 7391479718972

Leca® Block 75, 95 och 125 mm är speciellt utformade för att användas till innerväggar. Blocken är försedda med hål i mitten, vilket gör dem avsevärt lättare och mer greppvänliga än traditionella murblock. Innerväggar av Leca...

i
Produkten finns i varuhus
Visa lagersaldoVisa lagersaldoByt varuhus

Visa lagersaldo

  Pris 35:- 28:-

  Leca® Block 75, 95 och 125 mm är speciellt utformade för att användas till innerväggar. Blocken är försedda med hål i mitten, vilket gör dem avsevärt lättare och mer greppvänliga än traditionella murblock. Innerväggar av Leca Block kan målas direkt, putsas eller lämnas obehandlade. Leca Block i bredderna 75, 95 och 125mm är baserade på Leca Lättklinker, cement och vatten, och har en tryckhållfasthet på 5 MPa.
  Användningsområde
  Leca Block i bredderna 75, 95 och 125mm är särskilt lämpliga för innerväggar. De är robusta med god säkerhet mot brand och fukt.
  Lagring
  Leca® Block är mycket tåliga för fukt, frost och för på arbetsplatser normalt förekommande ämnen. De levereras på pall inplastad med toppark eller plasthuv. Pallen kan lyftas direkt från bil till anvisad lagerplats. Denna bör vara hårdgjord och plan. Undvik jord, stora mängder nederbörd, snö och is på blocken. Ta särskild hänsyn om väderskyddet är avlägsnat.
  Utförande
  Markera ut innerväggens sträckning och fäst tillhörande väggprofiler längs väggens undersida och sidor. Sätt första skiftet eller profilerna mot underlaget i bruk så att första skiftet blir vågrätt. Använd sen de anpassade murarlådorna för att tunnfogsmura Leca Block för innerväggar. De är lätta att arbeta med och lägger snabbt ut bruket i rätt mängd. Vid murning med Leca Block används en skiftgång om 200 mm. Detta betyder att den utåt synliga fogtjockleken är ca 2 mm. Tänk på att anläggningsskiftet styr murverksytans mönster om t ex väggen ska lämnas obehandlad eller enbart målas. Leca Block muras med tunnfogsbruk Weber Flexoheft. Detta bruk är anpassat för de fogtjocklekar och murarlådor som ingår i blocksystemet. Var uppmärksam på att alla diagram och tabeller i Webers broschyrer är beräknade enligt Eurokod 6 med utgångspunkt från Weber Flexoheft. Det betyder att om ett murverk med Leca Block muras med ett annat murbruk går det inte per automatik att använda dessa tabeller och diagram.
  Uttorkning/härdning
  Före putsning bör väggarna ha torkat och murbruket härdat minst två veckor i rumsklimat.

  Efterbehandling
  Innerväggar av Leca Block kan målas direkt, putsas eller lämnas obehandlad.
  Gypsum Naturgips kan läggas på i ett enda påslag om 10 mm utan nätarmering. Glasfiberarmering i putsskiktet kan användas för att öka styvheten och minska risken för sprickor kring känsliga partier. Önskad ytstruktur kan erhållas redan vid appliceringen av gipsbruket. Ytor med Gypsum Naturgips kan övermålas med akrylbaserade inomhusfärger. Ton Silikatfärg kan också användas, då primas ytan med Weber Vidhäftare spädd 1:1 med vatten.
  I våta utrymmen ska godkänt tätskiktssystem användas.

  Produktinformation

  Egenskap Värde
  Förpackningens nettovikt 7,6 kg
  Förpackningens dimensioner (djup, bredd, höjd) 49.8 x 9.5 x 19.8 cm