Tjuvstarta våren - hjälp våren på traven med några enkla tips

Efter en lång vinter som börjar lida mot sitt slut kan det vara lockande att försöka hjälpa våren lite på traven. Genom att börja planera för uteplatsen och de efterlängtade grillkvällarna kan våren åtminstone kännas inom räckhåll. Så gräsmattan, gödsla och välj trall till altanen så kommer våren komma snabbare än vi tror. Vårfixa med det lilla så det känns fräscht att välkomna våren.

Loungeset eller caféset

Ett loungeset på altanen eller balkongen gör den extra inbjudande att njuta av vårsolens första trevande strålar. Vårt populära set Luna Cello med hög komfort gör att du vill sitta där från morgon till kväll. 

Har du en mindre balkong eller kanske en solig fasadsida på huset dit du brukar dra dig för att njuta av solens första värmande strålar kan ett litet caféset vara passande att ställa dit. Lätt att flytta runt och bidrar med charm till den lilla kaffepausen. 

Gräsmatta och gödning

Väck liv i gräsmattan med gräsgödsel, mossbekämpning och ogräsförebyggare. Gräsfrö sår du helst nu på våren om du inte gjorde det under hösten. Det är viktigt att inte glömma bort att vattna så att gräset får en chans att gro. För dig som redan anlagt en gräsmatta är gräsgödsel viktigt då det motverkar mossa och ogräs, samtidigt som det ger en friskare och grönare gräsmatta. 

För att dina växter ska må bra är en god idé att använda gödning. Gödsel och växtnäring bidrar till att skapa naturlig balans i jorden, ger friska växter och näringsrikare skörd. Rätt gödning under våren från miljövänliga Algomin gör att växterna får en bra skjuts redan från början.

Grilla enkelt - välj gasolgrill i vår

En gasolgrill är ett smidigt alternativ för dig som ska välja grill. Den går snabbt att tända och kräver lite underhåll. Vrid bara på gasen och sätt igång att njuta av nygrillad mat utan att behöva vänta på den perfekta glöden. Dessutom är det enkelt att justera värmen så att köttbiten, eller kanske ett härligt grönsaksspett, blir precis rätt tillagad.

Välj trall till uteplatsen

Den populäraste trallen är av tryckimpregnerat virke som behandlats med ett bekämpningsmedel för att stoppa röta. Tryckimpregnerade trall passar utmärkt till uteplatser eller altaner. Organowood är ett miljövänligt alternativ som genom en naturlig behandling förstärker träets naturliga process för att förhindra röta. Organowood innehåller inga gifter och är därför passande att lägga trall med nära träd eller andra odlingar. Organowood förändras vackert med tiden från vit till grå. Läs mer i vår omfattande artikel om hur du väljer rätt trall.

Växthus

Starta odlingssäsongen redan nu i ett växthus. En smart alternativ till ett klassiskt växthus är en lättplacerad växthustunnel som skyddar växter från vind och skyfall och även vid lätt frost. Glöm inte att vattna eftersom regnet inte letar sig in under plasten.

Släpvagn

En släpvagn är bra att ha när du rensar inför våren och behöver frakta bråte till återvinningen. Med ett släp fraktar du också lätt hem det du köpt i ditt K-rauta varuhus.