K-Rauta-hero-banner

Ta hand om dina batterier

Ryobis batteriskola

Motor vs. tank

Vi brukar jämföra batterier med en bil. Där motorn representerar volttalet och bränsletanken amperestyrkan. Ju mer volt, desto större motor och ju fler amperetimmar (Ah) desto större bränsletank. Det är alltså Ah som avgör hur länge du kan arbeta. Ett 3,0 Ah-batteri ger dig mindre bränsle än ett 9,0 Ah. Man behöver dock ta med arbetsuppgiften i beräkningen då vissa jobb kräver mer än andra. Lite som stadskörning jämfört med landsvägskörning.

Vikt av rätt batteri

Välj batteri efter arbetsuppgiften och ta hänsyn till både dess storlek (Ah) och vikt. När du använder en skruvdragare är det fördelaktigt med ett lättare batteri för att orka men när du använder en kap-/gersåg som står på bordet kan du använda ett krafitgare batteri utan att bli trött. Regeln är alltså, ska du hålla verktyget i handen och ovanför huvudet mycket - välj ett mindre, lättare batteri.

Intelligent teknologi

Ett batteri ska hålla länge och göra ditt verktyg till det bästa och då krävs stabil teknologi. Alla batterier är inte likadana även om de har samma volttal och amperestyrka. ONE+batterierna är smarta tack vare IntelliCell som manövrerar kraften i varje liten cell och skyddar verktygen från skador. De utvecklas ständigt och innovationer som High Energy ger dig ännu mer kraft än tidigare.