Artiklar

Är det smart att köpa materialet själv?

Svaret på den frågan är att det beror helt på din situation. Bor du exempelvis i ett radhusområde med en tillhörande förening kan det vara en god idé att gå ihop och upphandla badrumsrenoveringen tillsammans även om du själv är den som styr över radhusets inre renovering (i radhusområden är det ofta så att föreningen bara sköter underhåll av det yttre).

Genom att gå ihop kan ni få ner priset och få ett bra fast pris på både hantverkartjänsten och materialet. Det blir ofta billigare per enhet om man är flera som handlar.

Under den här länken kan du kika in vårt stora sortiment av kakel och klinkers.

Rör renoveringen däremot bara dig och ditt badrum är det helt upp till vilken hantverkare du får tag på om det är värt att köpa materialet själv. Hantverkarna har ofta rabatt på material, men hur stor denna är beror på vilket företag du anlitar och varifrån de köper sitt material. Således kan det bli billigare om du köper det själv, men det kan också bli dyrare.

Fördelen med att hantverkaren köper inte materialet är att de ofta har bra koll på exakt hur stor mängd de behöver och vilka system som fungerar tillsammans. Men om byggföretaget känner sig okej med att du köper materialet kan ni säkerligen diskutera er fram till en rimlig lista som specificerar vad du behöver köpa in. Därefter kan du handla det själv.

Om du väljer att köpa ditt material från oss har vi två alternativ för att du ska få hem allt till bygget. Antingen hyr du ett släp av oss, men allra säkrast är kanske att beställa en hemleverans.