K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Lyft ditt badrum med design och lyx

Länge har badrummet bara varit ett rum för funktionalitet. Men bara för att badrummet ska vara funktionellt för familjens alla medlemmar behöver det inte vara tråkigt och sterilt. Vi ger dig tips om hur du fräschar upp badrummet så att det känns lyxigt, stilfullt och funktionellt - på samma gång.

Ett funktionellt badrum kan även vara exklusivt, personligt, stilfullt eller modernt. Du bestämmer själv vilken känsla du vill att badrummet ska förmedla – detta genom ditt val av produkter och inredning. De mer lyxiga attributen sitter framför allt i detaljerna. Exempelvis i vilket kakel man väljer. Även badrumsbelysningen spelar in, en kristallkrona skapar en helt annan känsla än spottar på arm.

Nedan tipsar vi om hur du ska tänka för att skapa ett stilfullt badrum, eller ett lyxigt hemmaspa. Vi guidar dig även till vilken belysning man ska ha.

Ska du renovera hela badrummet?

Kaklade badrum upplevs ofta lite lyxigare om kaklet har en struktur. Du får då också mer av ett designmoment både på väggar och golv. Likaså kan släta kakelplattor med ovanliga mönster ge ökad designkänsla i badrummet. Men oavsett vilket kakel du väljer så tänk på att försöka hålla dig till en stil. Vill du exempelvis ha det stilrent bör du minimera antalet färger till 1-2 olika färger. Vill du ha ett mörkt badrum kan du försöka blanda det mörka med gulddetaljer som livar upp. Försök planera så att badrummet känns genomtänkt - då kommer ofta designkänslan på köpet.

Torr handduk varje dag

Är ni många i familjen, och har du flera ungdomar i huset, är det här med fuktiga handdukar ett stort dilemma. Vardagslyx är då att ha en handdukstork. Du slipper torka dig med fuktig handduk, och du slipper även alternativet som blir att köra handdukarna i torktumlaren varje gång.

Vilken badrumsarmatur passar dig?

Planera din badrumsbelysning noggrant. Belysningen har ett stort finger med i spelet om du vill skapa ett badrum av hög kvalitet. Valet av armatur är exempelvis viktigt. Välj gärna armaturer som både ger möjlighet till bra belysning och som kanske sticker ut lite från mängden. Du kan till exempel skapa en stjärnhimmel ovanför badkaret genom att använda dig av fiberoptik. Och varför inte hänga in en kristallkrona? Se bara till att armaturerna har korrekt IP-klassning och följer den stil du har valt.

Var och hur lyser det?

Det finns fler belysningsfaktorer som påverkar badrummet än bara valet av armatur. En sådan sak som att inte bara ha en centrerad takbelysning - att sprida ut belysningen i rummet - gör exempelvis att badrummet upplevs större. Yta är lyx. En annan faktor är lampornas funktioner. Du vill kanske kunna sminka dig i bra belysning på morgonen, men samtidigt kunna dimma lamporna inför det avkopplande badet på kvällen. Tänk igenom dina behov och välj lampor och placering utifrån dessa.

Göm tråkiga badkar bakom spännande mönster

Genom att kakla in badkaret i samma stil som väggar och golv får du ett mer enhetligt och mindre rörigt intryck i rummet. Att pryda hemmet med ett eget bubbelbadkar är många människors dröm. Precis som traditionella badkar finns det bubbelbadkar du kan kakla in.

För att finna mer inspiration om badkar och dess möjligheter kan du läsa här: Koppla av i hemmet med eget badkar

Ge duschen fler funktioner

Välj bort det duschset av standardtyp och satsa istället på en dusch med flera funktioner. Det finns till exempel ångduschar och duschkabiner med sittbadkar i - för den som vill kunna basta eller bada när badrummet inte rymmer bastu eller fristående badkar. Det finns numera även läckra duschset och duschblandare med så kallad regnskogsfunktion. Dessa modeller har ofta ett större duschhuvud. Vattenstrålarna kan därmed anpassas från känslan av ett lätt strilande regn till en mer koncentrerad massagestråle.

Inte bara ögonen som sätter standarden

Lyx handlar långt ifrån bara om utseende. En minst lika viktig del i begreppet är funktion och kvalitet. En sådan liten detalj som att lådor och badrumsskåp har broms när du stänger dem så att de glider igen elegant. Eller att badrumsmöblerna håller länge och inte blir fuktskadade efter något år. Det är därför viktigt att du tänker på att för att ditt badrum ska upplevas lyxigt måste det också kännas lyxigt när du använder det. Kläm och känn på produkterna, överväg dina val noggrant och låt dig inspireras av de badrum som du känner lever upp till din kravbild.

Känner du att du hittat din stil men undrar hur du ska gå tillväga med din renovering. Vi tipsar om badrumsrenovering i 9 steg här, som förhoppningsvis kan hjälpa dig!

K-rauta hjälper till med helheten

Vår personal vill gärna stötta dig så mycket vi kan, efter din önskan. Genom våra projektplanerare kan du smidigt och enkelt få stöttning i allt du kan tänka dig. Boka gärna in en projektplanerare i ditt närmsta varuhus eller via webben och se vad vi kan tillhandahålla dig i ditt projekt.

Utforska vårt stora badrumsutbud

kakel 876x640

Badrum & Bastu

Hitta allt från kakel till inredning - med tidlös design till de senaste innovativa produkterna.

Se vårt utbud
badrum 876

Möbler, speglar, handdukstorkar

I vårt stora utbud kan du hitta det du behöver för ditt badrum. Vi har större eller mindre skåp, speglar med eller utan belysning, handdukstorkar och handtag.

Se utbudet här
badkar 800x800

Med eller utan bubblor?

Gillar du retro eller det allra senaste? Med eller utan bubblor? Hos oss hittar du badkar i alla storlekar för både det större eller mindre badrummet.

Se vårt utbud