K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Jessicas 6 badrumstips inför renoveringen

Jessica renoverar familjens slitna badrum. Det är dags att ge hela rummet ett ordentligt lyft. Att renovera badrummet kan vara ett omfattande projekt här kan du läsa Jessicas tips för att göra renoveringen lite lättare.

Rensa

Badrum är som regel inte ett stort rum. Rensa ut och låt förvara bara det som är nödvändigt att förvara i badrummet. Att låta var sak ha sin plats underlättar att hålla ordning samtidigt som det blir mer lättstädat. Passa på att slänga gammalt smink, mediciner och urtvättade handdukar du inte använder.

Inspirationsartikel badrumstips 1500x800 1

Trender

Håll igen på lusten att använda för många olika material, färger och mönster. Ta hänsyn till huset arkitektur. Låt grunden vara tidlös och ös hellre på med färg, mönster och trender i detaljer som är lätta att byta ut.

Fukt

Ett badrum blir både fuktigt, vått och varmt. Därför är val av material helt avgörande på hur hållbart ditt badrum blir. Välj tapet och träslag som är anpassade efter badrum. Även om materialen inte kommer att ha direktkontakt med vatten, bildas vattenånga som förstör på sikt.

Inspirationsartikel badrumstips 1500x800 2

Belysning

En dålig belysning i ett badrum är otroligt irriterande. Det räcker inte med bara en typ av belysning, utan kombinera. Tänk funktion och aktivitet. En bra allmänbelysning behövs när badrummet städas, dimbar belysning för mysiga kvällar och en annan typ av belysning krävs vid sminkspegeln. Ta hjälp av en projektplanerare och se till att all el planeras och ritas in.

Inspirationsartikel badrumstips 1500x800 3

Inredning

Välj en och samma serie av dusch och blandare för ett mer enhetligt intryck. Samma tänk gäller för möblerna i stort. En och annan solitär som bryter av kan vara fint om det är befogat. Annars blir det lätt ett rörigt och oroligt intryck med ett hopplock av möbler från olika leverantörer.

Inspirationsartikel badrumstips 1500x800 5

Moodboard

Om du tycker det är svårt att få ihop den där stilen och känslan du vill ha och saknar inspiration. Då är det en bra idé att leta efter bilder, material, färgprover och annat du gillar och lägga ihop det. Då ser du snabbt om den stil du eftersträvar håller ihop.

Är det sugen på att sätta i gång att renovera ditt badrum, men vet inte var du ska börja? Ta hjälp av våra kostnadsfria Projektplanerare! LÄS HÄR

LÄS MER om Jessicas hela badrumsrenovering HÄR

Du hittar alla produkter i Jessicas badrum här.