K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Lightrenovering: Förnya badrummet på minimal budget

Det går att skapa stor förändring i badrummet med små medel, det gäller bara att fokusera på rätt saker. Här tipsar vi om hur du lyfter ditt badrum till oanade höjder billigt.

Att renovera ett helt badrum är en stor insats och kanske inte något du ger dig på utan vidare. Men det krävs inte alltid en helrenovering för att väcka ett gammalt badrum till liv. Genom att skapa förändring med små medel - exempelvis byta ut badrumsskåp och duschdraperi eller rengöra plastmattan - så kan du spara en hel del pengar men ändå få en ny och fräsch känsla. Det går att fixa till badrummet billigt.

Nedan hittar du våra bästa tips till en komplett lightrenovering. Men innan du sätter igång bör du ha detta i åtanke:

  • Tänk igenom vilken stil du är ute efter så att de inköp du gör matchar varandra och den inredning du redan har.
  • Försök hitta en enhetlig färgskala och håll dig till den. Välj exempelvis ut två färger som du vill ska skapa upplevelsen i badrummet.

knoppar 1500

Istället för att byta ut hela badrumsskåpet kan du byta ut blandaren, duschset och krokar. Det gör mer för intrycket än vad man kan tro.

Tvätta eller byt duschdraperi

Duschdraperiet tar upp stort blickfång samtidigt som det är ganska billigt att byta ut. Har du ett duschdraperi som sjunger på sista versen, eller som inte passar in med den stil du är ute efter, är det enkelt att hitta ett nytt. Utbudet är stort. Se till att du välja ett duschdraperi som är av rätt längd och bredd. Du kan även tvätta det duschdraperi du redan har för att ge det nytt liv igen.

duschdrap 1500

Ett enkelt knep som ger stor förändring. Byt ditt duschdraperi. Det gör skillnad.

Tvätta duschkabinen

Har du en duschkabin eller duschväggar räcker det ofta att rengöra dem så att de blir glänsande rena för att badrummet ska få ett lyft.

shutterstock 761080738 (1)

Rengör, eller måla, fogar

Om fogarna börjar se missfärgade ut kan du testa att rengöra dem och se om det räcker för att de ska få liv igen. Om inte det räcker finns det fogfinish du kan köpa för att ge dem nytt liv.

Utforska vårt stora badrumsutbud

kakel 876x640

Badrum & Bastu

Hitta allt från kakel till inredning - med tidlös design till de senaste innovativa produkterna.

Se vårt utbud
badrum 876

Möbler, speglar, handdukstorkar

I vårt stora utbud kan du hitta det du behöver för ditt badrum. Vi har större eller mindre skåp, speglar med eller utan belysning, handdukstorkar och handtag.

Se utbudet här
badkar 800x800

Med eller utan bubblor?

Gillar du retro eller det allra senaste? Med eller utan bubblor? Hos oss hittar du badkar i alla storlekar för både det större eller mindre badrummet.

Se vårt utbud

Nytt badrumsskåp

Fördelarna med att byta badrumsskåp är främst två. Det ena är om du har ett badrumsskåp som börjar se lite slitet ut, eller inte passar med din stil. Bytet blir då en stilmässig uppgradering av badrummet. Det andra är av förvaringsskäl. Har du många prylar i badrummet ser det lätt stökigt och fult ut. Med ett lite större badrumsskåp kan du få undan mer och därmed ge ett mer stilrent och städat intryck.

Lästips: Cello Wave och Cello Sea – K-Rautas hållbara badrumsserier

test 2

Byt ut gammal silikon

Har silikonet i badrummet, exempelvis runt handfatet, gulnat? Det kan vara svårt att få det fint igen, och är samtidigt inte särskilt svårt att skrapa bort och ersätta med nytt. Kanske är det detta som gör pricken över i:et i ditt badrum.

new silicon

Städa noggrant

Det låter som ett tråkigt tips, men för att sätta den där extra knorren på din lightrenovering är det viktigt att du rengör badrummet grundligt. Se till att få badkaret helt blankt, och rengör kaklet, klinkers eller plastmattan ordentligt. Det finns särskilda rengöringsmedel beroende på vilka bekymmersamma fläckar du har. Här följer några exempel.

Rengöring plastmatta: Gamla tvålrester och smuts kan gro in sig rejält. Husmorsknepet är såpa. Skrubba rent med rengöringssvamp och såpa. Men var försiktig med starka rengöringsmedel som inte är avsedda för våtrumsmatta då de i värsta fall kan missfärga den.

Handskar tvatta

rawpixel-539830-unsplash

Rengöring kakel och klinkers: Både kakel, klinkers och fogar kan missfärgas av allt från kalk till gamla tvålrester. Ättika är ett beprövat husmorsknep som fungerar för många. Men biter det inte finns det särskilda rengöringsmedel avsedda för just dessa typer av beläggningar, till exempel klinkerrengöring.

Rengöring hyllplan: Plocka bort alla saker som står på dem. Går det att lyfta ut hyllplanen ur skåpet först så gör gärna det. Hyllplan av glas är enkla att rengöra eftersom du lätt kan skrapa rent dem och därefter rengöra med tvål och vatten. Men är de däremot hyllplan av trä får du vara lite mer försiktig.

Rengöring badkar: För att få rent badkaret brukar det räcka med att gnugga med rengöringssvamp och diskmedel blandat med ättika. Börja med att spraya ytan och låt sedan medlet verka i cirka 20 minuter. Därefter skrubbar du rent och sköljer av.

Glöm heller inte att rengöra alla speglar, blandare, duschväggar, fönster och karmar.

Städat och klart? Bra! Men om du känner att något fortfarande saknas, som exempelvis förvaring, speglar eller en ny kommod så kanske du hittar mer inspiration i den här artikeln: Välj rätt inredning till badrummet.

Hemsidan Cello Sea 6438313518969 876 640

Badrumsinspiration

Vi bjuder på massvis av inspiration och tips kring renovering och hemmaprojekt.

Klicka här
Hemsidan Cello 876x640 2

Badrum & bastu

Hitta allt från kakel till inredning - med tidlös design till de senaste innovativa produkterna.

Klicka här