K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Så inreder du det lilla badrummet smartast

Även små badrum kan vara funktionsrika, avkopplande, praktiska och ha gott om förvaring. Det handlar om att vara yteffektiv och inreda smart. Så här gör du när du ska inreda ett litet badrum.

Badrummets yta kanske inte alltid är högsta prioritet när man köper en ny bostad. Allt som oftast när man bosätter sig i sin första - eller tillochmed andra bostad - kan badrummets kvadratmeter vara knappa.

Men hur ska du göra för att inreda ett litet badrum smart? Vi ger dig tips om hur du bäst inreder ett badrum i storlek small, så att du kan nyttja varje vinkel och vrå utan att rummet känns rörigt.

Högtflygande planer

Genom att nyttja höjden i ditt badrum får du större förvaringsmöjligheter. Liggande skåp i överkant på väggarna är ett alternativ. Högskåp ett annat. Välj gärna alternativ med lucka så att intrycket i rummet inte blir rörigt. Även taket kan nyttjas, exempelvis för att hänga upp torkställningen.

Glöm inte utrymmet ovanför toaletten

Området ovanför toaletten glöms ofta bort, men även här finns det förstås plats för förvaring. En bra tumregel är att placera förvaring där du redan har något placerat på golvet eftersom golvytan då redan är upptagen i det utrymmet.

Förvara smart i spegeln

Speglar får rummet att upplevas större än vad det är, de lurar ögat. Kombinera spegeln med ett skåp så att du får ett spegelskåp. Dessa ger både förbättrad rumskänsla och utökade förvaringsmöjligheter.

Lugn färgskala

Med en lugn färgskala i badrummet får du även ett lugnt intryck. Små badrum i färgglada toner och med mycket prylar upplevs lätt röriga och stökiga. Försök håll dig till en enda färgskala och gärna vitt eller jordnära toner.

Badkar för det lilla badrummet

Det är svårt att motivera inköp av badkar till det lilla badrummet om du samtidigt behöver mycket förvaring. Men det finns faktiskt mindre modeller för den som verkligen vill kunna ta sig ett dopp. Det finns även sittbadkar.

Är det något som du verkligen vill ha och får plats med kan du finna mer inspiration i artikeln Koppla av i hemmet med eget badkar .

Utforska vårt stora badrumsutbud

kakel 876x640

Kakel & klinker

Kakel & klinker är klassiker i våra badrum. Här hittar du allt från tidlös design till de senaste innovativa produkterna.

Se vårt utbud
badrum 876

Möbler, speglar, handdukstorkar

I vårt stora utbud kan du hitta det du behöver för ditt badrum. Vi har större eller mindre skåp, speglar med eller utan belysning, handdukstorkar och handtag.

Se utbudet här
badkar 800x800

Med eller utan bubblor?

Gillar du retro eller det allra senaste? Med eller utan bubblor? Hos oss hittar du badkar i alla storlekar för både det större eller mindre badrummet.

Se vårt utbud

Duschen som tar liten plats

Genom att välja en dusch med ihopfällbara duschväggar får du både en känsla av yta i rummet när du inte duschar, och gott om utrymme när det är dags att skölja av sig.

Lådor på öppna hyllplan

Behöver du få plats med fler prylar men vill inte montera fler skåp? Placera färgkoordinerade lådor på dina öppna hyllor och samla produkterna där. Färgtemat gör att intrycket blir lugnt, och lådorna gör att mer får plats på samma yta.

Ordning i lådorna

I ett litet badrum med mycket skönhetsprodukter och annat är ordning a och o. Genom att införa system med lådförvaring, insatser och logiska placeringar blir det enklare att hålla rent och att hitta det du söker.

Ytterligare inspiration och hjälp

Vi vill gärna stötta dig i ditt arbete med badrummet eller annan renovering. Genom våra duktiga Projektplanerare kan du få inspiration, tips och den hjälp du kan tänka dig när du är mitt uppe i ett renoveringsprojekt.

I artikeln Lightrenovering: Renovera badrummet på minimal budget kan du få tips få hur du kan snygga till i badrummet om plånboken känns tunn, eller om du bara vill ha lite förnyelse i vardagen. Du kan även låna släp eller boka en hemeleverans av allt ditt material om bagaget i bilen inte räcker till.