K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Jessica: De sista bitarna ska på plats

Jessicas badrumsrenovering är nästan klar. Kvar är att få möbler, dusch och WC på plats. Och att få till de sista men så viktiga detaljerna som gör helheten.

Dusch, WC och möbler

Och så äntligen var det dags att montera wc stolen och skruva upp duschväggar och möbler. Tack vare att vi valde plywood bakom gipsplattorna fäste allt bra utan att några pluggar behövdes. För att kunna borra genom kaklet använde vi av oss en diamantborr.

När möblerna var på plats kom rörmokaren och installerade vatten och toalett.

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 1

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 2

Styling

Det sista momentet, att flytta in alla saker i det nya badrummet är så härligt. Tidigare har jag rensat ut och gjort mig av med gamla produkter som utgått och sliten, udda frotté.

Jag har nu köpt enhetlig frotté i varmgrått och grönt. Badrummet som nu är helt grått, förutom det gröna taket och snickerierna behövde mjukas upp med naturmaterial och gröna växter. Rotting är ett material som passar fint ihop med den grå stenkänslan i kaklet. Även de gröna växterna, nya doftljus och några få utvalda detaljer jag gillar skapande en härlig, äkta varm känsla i badrummet.

När golvet revs i badrummet hittade vi en tidning från 1906 i isoleringen. Sånt slängs inte. Så jag valde att lägga den hopskrynklade tidningen precis så som jag hittade den i en djup ram. Det blev badrummets statement.

Planeringen

Badrummet är klart nu. Så vi njuter. Ofta är badrummet hemmets minsta rum. Men är det rum som tar längst tid att renovera, är mest kostsamt och kräver många tankevändor vad gäller funktion och val av material. Så mitt råd till dig som ska renovera och skapa ditt drömbadrum är tänk tidlöshet, enhetlighet och funktion. Ett badrum som är snyggt att se på men som inte funkar efter hur du och din familj lever blir genast otrivsamt.

Ett badrum med enhetliga detaljer så som krokar, frotté och detaljer skapar ett vilsamt och lugnt intryck.

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 8

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 12

Tidlöst kakel som stämmer ihop med husets arkitektur blir aldrig omodernt och håller många år. Vill du i framtiden ha en annan stil eller färgsättning, måla om och byt ut detaljerna istället.

Är du sugen på att sätta i gång att renovera ditt badrum, men vet inte var du ska börja? Ta hjälp av våra kostnadsfria Projektplanerare! LÄS MER HÄR

LÄS MER om Jessicas hela badrumsrenovering HÄR

Här hittar du produkterna i Jessicas badrum:

Upptäck hela Noros sortiment - Klicka här.

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 7

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 13

Inspirationsartikel Uppbyggnad 1500x800 4