K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Snabba knep – uppdatera ditt badrum utan renovering

Har du ett badrum som bara måste uppdateras? Kanske har du skjutit upp det projektet med tanke på vad en badrumsrenovering skulle innebära? Lugn, då har vi tipsen för dig. Du kan förvandla hela ditt badrum med små enkla medel och skapa en helt ny känsla. Vi har träffat Hanna, känd som @Hannasanglar på Instagram. Hon har gjort en snabb badrums-make over i sitt fritidshus – och vilken skillnad det blev. Här är hennes bästa tips.

-Det tog 10 år för mig att ens börja badrumsprojektet, och jag tror det är vanligt med en uppförsbacke. Men nu när det är gjort förstår jag hur fort det faktiskt går med små enkla knep.

Hannas fritidshus byggdes på 60-talet och badrummet fick sitt senaste lyft på 90-talet. Dessvärre var en fullskalig renovering av badrummet inte aktuell då stora delar av huset skulle behöva genomgå kostsamma förändringar.

-Badrummet hade riktigt 90-tals känsla vilket innebar en persikefärgad våtrumstapet, grumlig matta och ett trist badrumsskåp. Jag ville få det att kännas tidlöst, till skillnad från många av mina andra projekt skulle det här utrymmet bli väldigt neutralt.

Hela badrumsförvandlingen tog bara fem dagar, och Hanna och familjen är väldigt nöjda.

Inspirationsartikel Hannas badrum 1500x800 11

Hur får man till en enklare badrumsrenovering?

Badrum kan kännas som ett omöjligt projekt att ta tag i själv, just för att det finns så mycket man inte ska göra själv utan kunskap och behörighet. Men det behöver inte alltid vara så avancerat, det finns mycket du kan göra och byta ut för att ändra hela känslan i badrummet. Att byta ett badrumsskåp, en toalettsits och sätta upp en hylla är något alla klarar av. Och ibland kan det räcka för att få till den där nya känslan.

-Vi tog bort det gamla badrumsskåpet, handfatet och en trasig duschkabin men behöll toaletten.

Hanna målade även om ytskikten i sitt badrum. Inför en ommålning bör du alltid rådfråga en expert på området, men det är inte en nödvändig åtgärd för att skapa en badrumsförvandling. Om du ändå vill måla om kan du kontakta någon av våra projektplanerare för att rådfråga så att det blir rätt från början.

Boka ett möte med en Projektplanerare här.

När Hannas gamla badrum var utrivet och det nya var på plats såg man redan stor skillnad. Hon målade om en knopplist och adderade en hylla för konstväxter. Det skapade snabbt en ombonad känsla.

-Konstväxter är ett supertips till dig som inte kan vara på plats och vattna. Eller till dig som har ett badrum utan fönster.

Resultatet blev precis som hela familjen hade önskat.

-Nu känns badrummet tidlöst med en neutral bas där vår kommod sticker ut och lyfter rummet. Vi är så nöjda med resultatet!

Läs även: Light renovering – förnya badrummet på minimal budget.

Inspirationsartikel Hannas badrum 1500x800 5

Så enkelt förvandlar du ditt badrum:

  • Ersätt det gamla med nytt och fräsch som badrumsskåp, duschkabin etc.
  • Välj en neutral bas och någon detalj står ut och lyfter rummet.
  • Tänk på de små detaljerna som växter och doftljus.
  • Addera textiler som badlakan, handdukar och badrumsmatta som harmoniserar med färgvalen.

Inspirationsartikel Hannas badrum 1500x800 10