K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Victoria Skoglund – Vägen till det perfekta badrummet.

Badrummet är något som kan höja känslan och standarden i hela ditt hem. Ofta är badrummen det första som renoveras när vi köper nytt och det kan finnas många vägar till det perfekta badrummet.

Victoria Skoglund känner ni förmodligen till som trädgårdsexpert med sin Zeta-trädgård och även som författare till en storsäljande trädgårdsbok. I trädgården har hon ett skarpt öga för de där detaljerna som skapar magin. Och just detaljerna har vi förstått att hon även fokuserar på när det kommer till inredning och renovering. När vi träffar Victoria denna gång är hon mitt uppe i en badrumsrenovering och vi blir väldigt nyfikna på hur tankarna går i ett sådant projekt.

Det viktigaste med det perfekta badrummet, enligt Victoria, är att det ska kännas rent och ombonat och även ha en skön belysning som går att dimra.

Var hittar du inspiration till dina badrumsprojekt?

-Jag har samlat bilder från Pinterest under en längre tid och gjort en egen moodboard med olika idéer som jag gillar. Jag har också blivit väldigt inspirerad från olika resor och restauranger som jag besökt, särskilt ett i Italien. Hotellet Villa Madonna bjöd på otroligt mycket inspiration på många sätt.

Det första men viktiga steget innan det är dags att sätta igång med en badrumsrenovering är planeringen. Detta satte Victoria och hennes sambo igång med tidigt. Victoria pratar också om vikten av att anlita proffs eftersom det är mycket som kan gå snett i just badrum, särskilt när man inte har kompetensen själv. Våtutrymmen är känsliga och måste verkligen göras rätt.

-Vi gjorde en skiss på vilka önskemål vi hade kring badrummet och upprättade sedan en budget. Det är lätt att det springer iväg då badrum kostar en del pengar och kan bli en dyr investering. Vi valde exempelvis att måla istället för att kakla halva badrummet för att dra ner på kostnaderna. Och vi la extra tid på att välja golv, det ger ofta ett starkt första intryck och de mjuka terrakottaplattorna är helt underbara att stå barfota på.

__LÄS ÄVEN: Så planerar du inför badrumsrenoveringen. __

Färgval och belysning är viktiga detaljer

Victoria ger tipset att inte blanda allt för många olika material. Istället tycker hon att du ska bestämma dig för en färgskala och hålla dig till den för att skapa en mer behaglig känsla. Och just den perfekta blå färgen var något som Victoria och hennes sambo kämpade länge med efter att de kommit fram till hur själva badrummet skulle se ut. Efter många olika prover hittade de helt rätt.

-Vi har handplockat all interiör utifrån tanken att vi ville ha ett personligt badrum som passar resten av husets stil.

När det kommer till belysningen har de valt många olika belysningspunkter.

-Mest nöjd är jag med spegeln som går att dimra, samt en belysningsramp som är tänkt att sitta under tvätt-bänken. Helt perfekt när man kommer in på natten eller tidigt på morgonen och vill kunna vakna mjukt.

Under resans gång har de fått en del insikter som hade varit bra att veta redan vid start. Dels menar paret att du behöver tänka igenom var el-uttagen ska sitta ordentligt och dessutom är det smart att fundera över hur mycket förvaring du faktiskt behöver.

-Sist men inte minst ska man alltid komma ihåg; det tar alltid längre tid än man planerat från början.

LÄS ÄVEN: Checklista när du ska renovera badrum.

INSPIRATIONSARTIKELl Svedbergs 1500x800 2

Så skapar du den rätta känslan i badrummet!

Med Victorias känsla för trädgården undrar vi såklart hur hon skapar den rätta känslan i badrummet. Vad är hemligheten?

-Du ser till att du har fluffiga handdukar, vackra tvålar, flera olika belysningspunkter och såklart alltid färska blommor i ett krus i fönstret.

Och till sist, vilka växter passar att ha i badrummet?

-Jag får ofta den frågan. Om det finns tillgång till dagsljus tipsar jag om Mossranka som har ett lite vilt och halvt hängande sätt att växa på. Den är otroligt tålig. Annars tycker jag att det är fint med en liten snödroppe i en vas på handfatet. Jag tycker inte om när det blir för storslaget.

INSPIRATIONSARTIKELl Victoria badrum 1500x800 8

Victorias samlade tips till dig som funderar på att renovera badrummet:

  • Ta hjälp av proffs!
  • Upprätta en budget tidigt, kostnaderna springer lätt iväg.
  • Gör en skiss och lista dina önskemål, allt som du vill att ditt badrum ska innehålla.
  • Tänk noga igenom var eluttagen ska sitta och hur mycket förvaring du behöver.
  • Blanda inte för mycket material, håll dig till en färgskala som du gillar.

Behöver du hjälp med din badrumsrenovering?

Våra Projektplanerare hjälper dig - boka in ett kostnadsfritt möte och få hjälp med:

  • Planering av badrummet, tidsplan och kostnadsbild.
  • 3D-skiss av ditt framtida badrum, gör det enkelt att planera placering av moduler, ljussättning och färgval.
  • Beställning av varor, organisering av leveranser samt ett bollplank under hela projektet.

BOKA PROJEKTPLANERING HÄR.

HÄR HITTAR DU ALLA VÅRA BADRUMSPRODUKTER.

Utforska vårt stora badrumsutbud

kakel 876x640

Badrum & Bastu

Hitta allt från kakel till inredning - med tidlös design till de senaste innovativa produkterna.

Se vårt utbud
badrum 876

Möbler, speglar, handdukstorkar

I vårt stora utbud kan du hitta det du behöver för ditt badrum. Vi har större eller mindre skåp, speglar med eller utan belysning, handdukstorkar och handtag.

Se utbudet här
badkar 800x800

Med eller utan bubblor?

Gillar du retro eller det allra senaste? Med eller utan bubblor? Hos oss hittar du badkar i alla storlekar för både det större eller mindre badrummet.

Se vårt utbud