K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Vad ska jag tänka på när jag väljer badkar och dusch?

Utgå från dina behov och hur många ni är i familjen. Finns det exempelvis vuxna som vill kunna bada tillsammans passar ett lite större hörnbadkar ofta bra förutsatt att du har plats för detta, de är vanligen utrymmeseffektiva.

Fundera även igenom hur lyxigt ni vill att badrummet ska kännas. Rummet är en plats för avkoppling och återhämtning, så finns det utrymme i budgeten för sådant som regnskogsdusch, bubbelbadkar eller dusch med inbyggd ångbastu är det sådant som kan komma att ge mervärde för de som nyttjar badrummet framöver.

Tänk på att blandaren och duschsetet är minst lika viktigt som själva badkaret och duschen. Den ska dels hålla tillräckligt hög kvalitet för att den ska fungera i många år framöver, dels ha de funktioner du söker. Exempelvis kan du välja en med ECO-flöde om du vill spara på din vattenförbrukning - vilket kan vara bra om du egenborrad brunn.

Valet av dusch och badkar beror förstås även på rördragningen och vilka andra fasta inventarier som finns i rummet. Du måste mäta upp och planera detta noggrant så att du inte står med ett badkar eller en dusch som sedan inte får plats. Vill du ha hjälp att planera detta kan du besöka något av K-Rautas varuhus för en kostnadsfri konsultation med någon av våra projektplanerare.

lantligt1