K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Finns det några standardmått som man måste hålla sig till?

De mått som regleras i regelverk är sådana som härrör installationer under själva renoveringen, exempelvis ska golvbrunnar och rör placeras med ett visst avstånd från väggen. Detta påverkar såklart sedan placeringen av själva badrumsskåpet, duschen, toaletten och liknande.

Men när det kommer till standardmått avseende möblers storlek är det helt upp till dig. Ett normalstort badrumsskåp är mellan 40-80 centimeter brett och omkring 60 centimeter djupt. Planerar du att bygga skåp själv kan det vara bra att besöka en butik och se vilka mått tillverkarna av badrumsmöbler oftast använder sig av.

Hos oss hittar du massor av fina och funktionella badrumsskåp från kända varumärken som Hafa, Svedbergs och Noro. Låt dig inspireras här! Givetvis har vi också en artikel gällande förvaring som du kan ta del av: Hur löser jag förvaringen?

Känner du dig osäker när det kommer till planeringen av ditt badrum, såsom måttsättning, inventarier och liknande, kan du alltid besöka ett av våra varuhus och få en kostnadsfri konsultation med någon av alla våra duktiga projektplanerare.