K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Hur många veckor tar det att renovera ett badrum?

K-Rauta bakgrundsbilder -2

I genomsnitt brukar det ta mellan 4-6 veckor för en komplett badrumsrenovering, det avser då ett badrum av standardstorlek (omkring 5-8 kvadratmeter) och tidsuppskattningen inkluderar både planering, projektering och genomförande.

Det som påverkar hur lång tid det tar är allt från storleken på badrummet till antalet professioner som är inblandade. Ska du exempelvis flytta rör och elledningar tillkommer det arbete från VVS-arbetare och elektriker både före och efter arbetet med tätskikt och ytskikt. Alla professioner måste få sin tid att utföra sitt arbete i badrummet.

Därutöver har du sådant som torktider och eventuella kompletterande inköp som tillkommer. En del tidsspillan uppstår också eftersom många företag arbetar i flera badrum samtidigt och det kan hända att arbetet blir ståendes någon dag här och där när hantverkarna ska försöka planera ihop tiden och avlösa varandra.

Om du behöver planeringshjälp vid ditt badrumsbygganade så finns alltid våra projektplanerare tillgängliga för stöd. Här kan du boka tid för expertråd.