K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Julia: Vikten av detaljer

I vårt hus som byggdes under förra sekelskiftet har en mängd olika förändringar gjorts. Allt från att hänsynslöst ha avlägsnat kakelugnar till att ömt vårda det som finns och försöka återskapa.

Vi försöker skapa en helhet som vi tycker om rent estetiskt och som fungerar med en stor familj.

Vid en renovering görs många val. Val av golv, hur väggarna ska kläs eller behandlas, vilken färg som blir allra vackrast och detaljer som uttag och strömbrytare till exempel.

HEMSIDAN 876x640 Julias drömhem 1

Vi har valt strömbrytare från Schneider i en klassisk utformning som heter Renova till hela vårt vårt hus och även vårt fritidshus på Gotland.

De runda och ovala uttagen samt strömbrytarna skapar en alldeles underbar känsla som påminner om hur det en gång varit. Precis vad huset förtjänar och jag kan konstatera att detaljerna verkligen skapar helheten och är oerhört viktiga.

Se våra produkter från Schneider här

HEMSIDAN 876x640 Julias drömhem 4

Tre tips att tänka på när det kommer till uttag och strömbrytare!

1 Lyssna på huset. Är huset eller lägenheten äldre så välj uttag som förstärker känslan av svunna tider. Det finns en uppsjö av olika uttag i både modell och färg som passar alla slags boenden.

2 Kompromissa inte med detaljerna. Givetvis går de att byta ut lättare än ett golv till exempel men det är helt klart värt den investeringen i slutändan.

3 Se till att din elektriker förbereder för tillräckligt många uttag. Det behövs oftast fler än man tror.

Läs mer om elsäkerhet här

Klick här för att hitta produkter från Schneider

HEMSIDAN 876x640 Julias drömhem 2