K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Ett harmoniskt barnrum att inspireras av från Joanna Avento

Läs inredaren Joanna Aventos tips för färgsättning av barnrum: Välkommen hem till oss och vårt nybyggda radhus i trä med skogen precis utanför dörren. För mig är det viktigt att hela hemmet har en röd tråd, en harmoni som skapar lugn. Jag inspireras som mest av naturens alla färger och trivs bäst när hemmet speglar just det, naturen.

Inspirationsartikel @joanna.avento 1500x800 7

Perfekt beige kulör

Den här veckan har jag målat om min son Charlies rum, i den mest perfekta beiga kulören ”Stork 557” från Beckers. Här finns plats för både mys och lek, med smarta funktioner som skapar en helhet i rummet. Jag passade på att måla in leksaksförvaring, skrivbord och hyllplan med snickerifärg i samma kulör som väggarna. Charlies lek- och pysselhörna ser nu platsbyggd ut, vilket lurar ögat att tro att rummet är rymligare.

Inspirationsartikel @joanna.avento 1500x800 10

Trädetaljer

Alla träleksaker gör sig så fina till väggfärgen!

Inspirationsartikel @joanna.avento 1500x800 9

Inget inredningsmagasin

Hemmet får gärna vara avskalat, men jag vill att det syns att någon bor här. Därför tycker jag det är fint med leksaker som syns, kuddar i överflöd och textiler som inte är perfekt vikta. Vilket nog många av mina följare på Instagram känner igen min inredningsstil som.

Matt kulör

Jag målade rummet med Beckers Living helmatta kulör. En matt färg ger ett varmare och mjukare intryck. Väggen är lätt att torka av, vilket är extra praktiskt i ett barnrum. Faktum är att hela hemmet är ommålat i olika matta kulörer, som går ton-i-ton med varandra hos oss. Det är bara köksluckorna som inte fått färg här än, men det är nog bara en tidsfråga innan dom också blivit målade.

Inspirationsartikel @joanna.avento 1500x800 4

Att välja kulör

Det är inte alltid lätt att hitta den rätta kulören. Hos K-Rauta finns belysning för dagsljus, inomhusljus samt glödlampsljus där du kan testa med pappersprover hur färgen ser ut i olika ljus. Jag köpte med mig två olika provburkar hem efter att jag testat pappersproverna i de olika ljusen. Ett tips är även att provmåla på ett stort papper hemma och sedan testa sätta upp pappret på olika väggar i rummet som ska målas. Färg kan upplevas väldigt olika beroende på takhöjd, ljusinsläpp och väderstreck.

Inspirationsartikel @joanna.avento 1500x800 1

Joanna porträtt

LÄS MER om färgbrytningstjänsten här:

INSPIRERAS AV fler kreativa färgprojekt här: