K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Irmas nya hus får 3 olika färgsättningar

Nu har det blivit dags för Irma att sätta färg på väggarna i sitt nybyggda hus. Huset har hon delat upp i tre delar och varje del får sin egen färgsättning med matta och eleganta färger.

Irma vill ha ett hem med harmoniska färger

Irma har tidigare haft stormönstrade och färgstarka tapeter hemma. Men nu när hon får chansen att börja om från start med ett alldeles eget hus, vill hon välja något helt annat. Denna gång vill hon inte ha några starka, skrikiga kulörer, utan en lugn och trivsam färgskala som harmoniserar med den hon är idag. Irma är mycket bestämd med vad hon inte tycker om. Hon vill absolut inte ha vitt! Inte ens innertaken vill hon ha vita. Lister, dörrar och foder får vara vita, men där går gränsen.

Irmas hus kan man dela upp i tre delar. Det allmänna ytorna, barnbarnens del och Irmas privata del med hennes sovrum, badrum och tvättstugan. Varje del får sin en egen färgsättning. Eftersom Irma vill ha en lugn och trivsam färgskala i hemmet blir samtliga kulörer i en helmatt nyans som ger en sober och elegant känsla.

LÄS MER: Markoolios mamma Irma bygger sitt drömhus med hjälp av K-Rauta

Artikel Irmas Färg 1500x800 2

En varmbeige nyans i de allmänna ytorna

I de allmänna ytorna har hon valt en varmbeige nyans som passar fint ihop med det pärlgrå köket, Howard sofforna hon fått av sin son Markoolio och det grafitgråa klinkergolvet i hallen. Kulören heter NCS S 3005-Y20R och den är målad på väggar och även i taken.

Snickerierna i hela huset är målade med Beckers Mood lackfärg som ger en mer slitstark yta än en vanlig snickerifärg. Den vita kulören för snickerierna Irma valde är en fräsch neutral vit utan gult i som har färgkoden NCS S 0500-N. Den helmatta väggfärgen kommer från Beckers och heter Mood Air Wall.

LÄS MER: Inspireras av kreativa färgprojekt

Barnbarnens del blir grön

I barnbarnens del finns två sovrum och ett allrum med TV och plats för att umgås. Väggarna och taken är målade i en dämpad grön nyans som har färgkoden NCS 4106-G49Y.

I ett av sovrummen har hon placerat två 90 cm breda sängar efter varandra längs med ena väggen så att det blir som en lång soffa. Väggen bakom sängarna fick blir en tvådelad vägg, där från golvet och 120 centimeter upp målades i en mörkare grön nyans med färgkoden NCS S 7005-G80Y. Även den i helmatt nyans för att harmonisera med den andra.

LÄS MER: Måla om väggarna i 6 enkla steg

Artikel Irmas Färg 1500x800 3

Och marmor, såklart!

Irma fullkomligt älskar marmor. Så när hon fick möjligheten att skapa sitt eget hus valde hon såklart att ha med marmor. Hon valde färgerna grå och marmor för sin privata del i huset. En kombo som känns sval och lyxig. I sovrummet bakom sängen har hon tapetserat en fondvägg i den marmorimiterade tapeten Magic Marble 9431 från Boråstapeter, den beställer du i våra varuhus. I tapeten hittade hon den perfekta ljusgrå nyansen med koden NCS S 2000- N som blev en perfekt färg till taket. Alla rummens tak målades med den grå nyansen som gifter sig fint med väggtapeten i sovrummet och ger alla rummen en härlig atmosfär.

Artikel Irmas Färg 1500x800 1

Att få fram den perfekta nyansen

Det finns miljontals olika färgnyanser att välja bland. Att hitta den rätta färgen och nyansen som ger känslan du vill ha kanske inte alltid är så lätt. På K-Rauta kan vi hjälpa dig ta fram den perfekta nyansen för just ditt hem. Vi bryter din färg till exakt den nyans du vill ha!

INSPIRATIONSARTIKEL Våra unika vårkulörer header 876x640 kopiera

Färgbrytning

Är du ute efter en specifik färg finns vi här för att bryta fram den kulör du tänkt dig.

Klicka här
Projektpledare 876

Träffa vår Projektplanerare

Tveka inte att be våra Projektplanerare om hjälp med produkter, material eller råd.

Klicka här
INSPIRATIONSARTIKEL Måla om header 876x640

Mer inspiration

Vi bjuder på massvis av inspiration och tips för dig som vill måla om hemma.

Klicka här