K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Färgtrender: Måla om hemma - färgerna som trendar

Liva upp ditt hem genom att byta kulör på väggarna. Utbudet av färger är stort, men det finns några särskilda som gör sig lite extra bra just nu. Låt dig inspireras av rådande färgtrender.

Att måla om hemma är ett enkelt och relativt billigt sätt att få liv i rummet igen - och samtidigt skapa en känsla av nytt och fräscht. Det enda du behöver är en burk färg, verktyg att måla med och något att täcka möbler och golv med.

Men innan du kan börja måla måste du förstås bestämma vilken kulör du ska måla rummet i. Utbudet är extremt, och det kan därför vara svårt att sondera och välja.

Genom att låta dig inspireras av rådande trender smalnar utbudet och du får en bättre överblick. Frågan är bara vad som trendar? Vitt var ju länge dominerande, men det märks att färger börjat leta sig in i våra liv igen.

Trendiga färger

Får färgtillverkarna själva säga sitt är puderrosa, plommon och salvia de mest trendande kulörerna just nu. Detta gäller förstås inte bara färgtillverkare, utan även designers och inredare. Pasteller är dock stort som färgtema rent generellt.

Mycket handlar också om nostalgi och livets ögonblick. Plommon är exempelvis en nostalgisk färg, som samtidigt lämnar ett ganska tydligt avtryck hos betraktaren. Medan puderrosa och salvia är mer försiktiga i sin framtoning och ger ett mer dämpat intryck.

Vi hjälper givetvis till att hitta din egna personliga drömkulör om så önskas. Med vår tjänst färgbrytning, blandar vi din färg enligt dina önskemål och preferenser.

Inspirationsartikel Färgtrender 1500x800 1

Gråskalan fortfarande trendig

Vågar du inte riktigt ta klivet från vitt till färggrant är gråskalan också en trend just nu, framför allt beige och lite djupare grå. Detta ser vi på allt från köksskåp till väggar både i hemmen, inspirationstidningar och bostadsannonser.

Vill du istället få ett mer dämpat och sammanhållet intryck i rummet kan du fortsätta använda dig av gråskalan och måla exempelvis möbler och tavelramar i andra gråa kulörer. Samt välja textilier i grått och beige.

Inspirationsartikel Färgtrender 1500x800 2

Färgkoordinerat och ton i ton ger ett sammanhängande och harmoniskt intryck. Varma grå kulörer ger en lyxig och ombonad känsla. - Jessica Hoffmann, inredningsexpert

Så det man kan summera med är att det finns en uppsjö av olika kulörer att inreda och förgylla sitt liv med även om du vill vara trendig. Det gäller bara att hitta det som rimmar bäst med din personlighet.

Hoppas artikeln hjälpte dig på vägen! Att välja färg är ofta det första steget på resan. I artiklarna Verktygen du behöver för målning inomhus och Måla om i 6 enkla steg så får du mer handfasta tips om vad du behöver och hur du gör. Lycka till!