K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Måla med sommarens kulörer

Med sommaren kommer ljuset och värmen. Sommarens lediga dagar är perfekta för hemmafixarprojekt. Tänk att måla om inomhus med fönstren på vid gavel eller sätta färg på något utomhus. Stora som små projekt, bara fantasin sätter gränserna. Vi har tagit fram lätta, luftiga och ljusa kulörer som är helt rätt för sommarens projekt. För sommarens kulörer har vi valt tre somriga kulörer, en härligt grön, en lekfull gul och en lugn violett ton.

Parkbänk i grönt

Den här fina klassiska parkbänken från K-Rauta passar perfekt för trädgården, din uteplats eller i växthuset omålad precis som den är. Om du vill ha den i din favoritkulör målar du enkelt om den med Beckers Perfekt Plus Fönster & Snickerifärg. Färgen är lätt att måla med och torkar snabbt. Vi tycker grönt är en härlig kulör som passar sommarens grönska till. Så vi valde en lugn grön nyans (NCS 3010-G20Y). När vi ändå var i farten fick de slitna klaffstolarna och cafébordet från balkongen ett nytt lager färg som ger bästa möjliga skydd mot väder och vind.

TIPS! Passa på att måla små detaljer som krukor och korgar av färgen som blir över. Här har vi målat en liten korg i den gula nyansen.

Inspirationsartikel Sommarkulörer 1500x800 5

Värmande gult

Här fick barnen bestämma sin favoritsommarfärg. Valet föll på en solig och värmande gul. Gult för ovisst tankarna till optimism, energi och lekfullhet – helt rätt känsla för sommaren. För att komplettera den varma gula tonen, valde vi även att tapetsera en av väggarna i en vacker tapet från Boråstapeter. Vi valde att tapetsera en vägg, resten av väggarna målade vi gula. Tapeten går i lugna, mjuka pastellfärger som vi plockade upp och målade snickerier, möbler och detaljer i. Sommar, sol, blommor och kaniner satte alltså tonen för det här rummet.

TIPS! För ett effektfullt slutresultat kan du måla lister, foder och dörrar i tapetens bottenkulör. Den hittar du oftast tapetkatalogen. Om du känner dig osäker på om kulörerna ska stämma kan du alltid be någon av våra kunniga säljare om hjälp. Tänk också på att köpa hem några provburkar så att du kan provmåla för att se hur kulören ter sig i ditt utrymme.

Även golvet fick ny kostym, med en vit bottenfärg och gula rutor. Känslan blev ett somrigt, kreativt golv. Till sist målade vi om några loppisfynd för att sätta pricken över i:et i rummet. Skåpet fick en ljus, grågrön nyans som finns i tapetens blad, medan krukan och flaskan fick en vacker rosa kulör som vi hittar i tapetens blommor.

Lästips: Måla ett gult och kreativt golv

Sommarkulörer 876x640

Tapeten är från Boråstapeter och heter "Newbie 7475"

Sommarkulörer 876x640 2

KULÖRER I BILD

Gula väggar: NCS 1313-Y05R

Golv: vit kulör NCS 1002-Y25R samt gul kulör NCS 1313-Y05R

Beige dörrar, snickerier, tavelramar och knopphängare: NCS 2405-Y43R

Grågrönt skåp: NCS 2404-G21Y

Rosa detaljer: NCS S 1010-R

En violett oas

Även här vill vi ta in en bit av naturen för att skapa oss en egen oas. Vi har låtit tankarna gå till lavendel, sand, hav och grönska. Väggarna pryds med en lugn violett nyans som för tankarna till ett lavendelfält och golvet är vår vita sandstrand. Kulören på rottingstolen och pallen fångar en snäckas skal. Den blå pallen med krukan symboliserar havet och den pigga rosa kulören sommarens frukt och bär.

Sommarkulörer 1500x800 3

KULÖRER I BILD

Violetta väggar: NCS 2005-Y80R

Golv: NCS 1202-Y23R

Violetta detaljer Golvlister, konsoler, hyllplan och korg på hyllan: NCS 2005-Y80R

Beige rottingstol och pall: NCS 3304-Y19R

Blå pall och kruka: NCS 1908-B

Rosa ljusstake: NCS 0753-R02

Läs även: Vårens unika kulörer

farg

Mer färginspiration

Läs om fler inspirerande kulörer och kreativa projekt här.

Läs mer
farg

Måleriverktyg

Här hittar du alla produkter till ett lyckat målarprojekt.

Handla här