K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Sten- och klinkergolv

Keramiska plattor är tåliga och håller länge. Men, lägger man ett klinkergolv/stengolv bör man också tänka på golvvärme. Vissa stengolv kan vara svåra att hålla fria från fläckar, beroende på färg. Golven passar i kök, hall och badrum.

Keramiska plattor är slitstarka och håller länge. De passar perfekt i utrymmen som utsätts för grus, slask och snö, men passar även för kök och badrum. Golven kan upplevas kalla, så det kan vara ett tips att fundera på golvvärme.

Att lägga sten- och klinker är relativt lätt. Det är dock viktigt att du innan du sätter igång har gjort en god planering och att underlaget är rätt för ditt utrymme. Det skiljer sig mellan våt- och torrutrymme. I exempelvis badrum och tvättstuga är det särskilt höga krav på att förarbetet är utfört korrekt och gärna av en behörig hantverkare.

När du lägger golvet är det alltid viktigt att du följer tillverkarens skötsel och läggningsanvisning.

Rengöring

Avlägsna synlig smuts dagligen, behandla en fläck så fort som möjlig och låt inte vatten bli stående i pölar. Använd ett svagt alkaliskt rengöringsmedel (allrengöringsmedel, pH 9). Är ditt golv oglaserat kan du istället använda golvsåpa, då får det samtidigt en skyddsbehandling.