K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Textilgolv

Textilgolv ett hållbart och bra alternativ när det kommer till vilken sorts golv du tänker lägga hemma.

Förr i tiden var heltäckningsmattor populära i våra hem. De har nu fått ett uppsving, och många väljer att lägga textilgolv i vissa rum. Golven är mjuka att gå på och absorberar ljud väl.

Du kan idag välja hel matta på rulle med dubbelhäftande tejp, men det finns även mattor uppdelade i kvadratiskt plattor, på så vis kan du byta ut en kvadrat om du fått en fläck på den.

Dagens mattor kommer också med olika funktioner. Det finns mattor med vattentät botten som du kan använda i kök och hall utan att det gör något om de blir fuktiga. Vidare finns det mattor som är täta i botten så att smuts inte kan ta sig ner och därmed försvinner när du dammsuger.

När du lägger golvet är det alltid viktigt att du följer tillverkarens skötsel och läggningsanvisning.

Rengöring textil

Textilgolv har förmågan att gömma smutsen på ett helt annat sätt än släta golv. Gör det därför till rutin att rengöra med dammsugare ett par gånger i veckan. För att bättre komma åt smutsen i botten av mattan används en dammsugare med borstvalsmunstycke. Observera att det inte gäller öglade mattor med inslag av ull.

Mer av vårt stora golvutbud

header 876 laminat

Laminatgolv

Med ett laminatgolv får du ett slitstarkt golv som står emot repor och skador. Ofta lätt att lägga med clickfunktion.

Se vårt utbud
Snickarskolan Hero 876x640

Lär dig hantverket

Behöver du mer tips och inspiration? Här har vi samlat det du behöver veta när det är dags att välja, lägga eller underhålla golv.

Golvguider och tips
parkett

Parkettgolv

Ett golv med träyta som ger en lätt fjädrande känsla. En klassiker är fiskbensparketten. Många parkettgolv är möjliga att slipa två till fyra gånger.

Hitta din parkett