K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Vinylgolv - slitstarka och enkla att hålla rena

Ett fukttåligt slitstarkt golv som har en stor rep- och fläcktålighet, mycket enkelt underhåll och rengöring. Vinylgolvets tunnhet gör att det är enkelt att använda vid renoveringar och kan enkelt kapas med mattkniv och bryt metod.

Det finns flera varianter av vinylgolv; vinylmattor, linoleum och LVT är några av dem.

Vinylmattor och linoleum har länge funnits på rulle, men nu på senare år har de även kommit som vinylklick. Vinylklick lägger du på samma sätt som laminatgolv, genom att klicka ihop dem. Varianten som levereras på rulle, rullar du ut och limmar fast på underlaget.

Ett LVT-golv är ett exklusivare vinylgolv som levereras som lätthanterliga plank eller plattor som antingen kan läggas flytande (dvs utan lim) eller limmas.

Gemensamt för vinylgolven är att de är slitstarka, tål fukt och är enkla att hålla rent. De bör inte användas i utrymmen med stora temperatursskiftningar, utan kräver en normal stabil inomhustemperatur. Det går inte att slipa vinylgolv.

Läs mer om hur du lägger vinylgolv själv här. Men kom ihåg att när du lägger golvet är det alltid viktigt att du följer tillverkarens skötsel och läggningsanvisning.

Rengöring

Gör till daglig rutin att städa bort synligt smuts. Torka upp eventuellt vatten så att det inte blir stående i pölar. Tvätta av golvet emellanåt med vatten och ett neutralt rengöringsmedel (pH 7). Eftertorka med enbart vatten.

Se vårt utbud av vinylgolv här. Och städprodukterna som passar.

Mer av vårt stora golvutbud

header 876 laminat

Laminatgolv

Med ett laminatgolv får du ett slitstarkt golv som står emot repor och skador. Ofta lätt att lägga med clickfunktion.

Se vårt utbud
Snickarskolan Hero 876x640

Lär dig hantverket

Behöver du mer tips och inspiration? Här har vi samlat det du behöver veta när det är dags att välja, lägga eller underhålla golv.

Golvguider och tips
parkett

Parkettgolv

Ett golv med träyta som ger en lätt fjädrande känsla. En klassiker är fiskbensparketten. Många parkettgolv är möjliga att slipa två till fyra gånger.

Hitta din parkett