K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Trerätters middag på grillen

Läs matintresserade stylisten, Sanna Bergströms tips om hur du enkelt svänger ihop en trerätters middag på grillen. Sanna står bakom det populära och inspirerande kontot @radmansgatan21 på Instagram.

Den är här - grillsäsongen! Att stå ute och laga mat är det bästa som finns och att grilla är något alla kan, det gäller bara att välja sin egen nivå. Vi älskar att grilla mycket att vi till och med byggde till en bänk intill grillen för något år sedan. Den underlättar inte bara för matlagningen utan den är också perfekt att duka upp på vid bjudningen.

Det roliga med att grilla är att du kan bjuda på allt från grillen – förrätt, varmrätt och efterrätt. Passa till exempel på att koka potatisen på plattan ute gör den där goda såsen samtidigt som köttet svettas på grillen. Du slipper springa in och ut men kan samtidigt underhålla dina gäster eller hålla koll på barnen som badar i poolen eller hjular på gräsmattan.

Här kommer mina bästa recept inför sommaren – goda krustader, en ljummen potatissallad att servera till köttet samt grillad ananas.

Grillmiddag 1500x800 Collage

Förrätt:

Västerbottenskrustader
För 18 st krustader
Ingredienser:
18 krustader, små
100 g västerbottensost, riven
1 dl crème fraiche
0,25 krm cayennepeppar

Garnering:
50 g löjrom
1 msk gräslök, finhackad

Gör så här:

  • Smält ihop ost och crème fraiche under omrörning i en liten kastrull (på grillens platta). Tillsätt peppar.
  • Häll fyllningen i krustaderna. Toppa med löjrom och gräslök värm dom något längst upp på grillen.

Vårt stora grillutbud

atmosphere (8)

Grillar

Hos oss hittar du kolgrillar, rökar, gasolgrillar och elgrillar.

Se vårt utbud
Grilla r tt 1500x800 grillad fisk

Grillredskap

Med hjälp av bra grillredskap blir grillningen enklare och resultatet bättre.

Se vårt utbud
Grilla med kol 1500x800 3

Grilltillbehör

Vi har allt från grillgaller till rödboxar. Se vårt breda utbud av grilltillbehör.

Se vårt utbud

Grillmiddag-1500x800 6

Varmrätt:

Servera ett gott grillat kött med denna ljumna potatissallad med rostade solroskärnor och parmesan.

Ingredienser:
1 kg små färskpotatisar
½ dl solroskärnor eller pinjenötter
½-1 dl riven parmesan
Basilikablad

Vinägrett
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl olivolja
½ dl vinäger
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
2 krm peppar

Gör så här:

  • Borsta potatisen väl och koka med skalen på.
  • Blanda ingredienserna till vinägretten. Häll den över den varma och väl avrunna potatisen och låt svalna.
  • Rosta pinjenötter eller solroskärnor i het torr panna och blanda försiktigt i dem, osten och grovt strimlade basilikablad i salladen.
  • Rör om med en slickepott för att inte ha sönder potatisen. Njut!

Läs även: Grillutrustningens topplista

Efterrätt:

Grillad ananas med glass, kondenserad mjölk med lime och kokoschips. Så himla gott och en perfekt avslutning på en härlig sommarmiddag.

Ingredienser:

1 ananas
1 burk kondenserad mjölk
1 lime saft och rivet skal
2 msk rostade kokosflingor
4 stora kulor vaniljglass

Gör så här:

  • Halvera ananasen, skär rutmönster i fruktköttet. Grilla på medelvärme ca 10 min.
  • Häll kondenserad mjölk i en kastrull och blanda med saft och skal från lime. Värm ett par minuter tills den tjocknar lite.
  • Rippla över ananasen och servera med vaniljglass och rostade kokosflakes.

Inspireras av ännu mer grilltips här.

Här hittar du allt för grillen.

Sanna-uteplatsen 1500x800 6