K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Få inspiration till ditt utomhusprojekt

Kylan och mörkret är här. Och just nu är vi dessutom hemma extra mycket. Det gör att vi behöver hitta inspiration till aktiviteter i eller nära hemmet. Då kan ett häftigt utomhusprojekt vara helt rätt. Men det kanske inte alltid är enkelt att hitta motivationen eller inspirationen när du sitter hemma själv. Därför tänkte vi låta killarna från fotbollspodden Tutto Balutto få vara med och tipsa lite. För när tankarna väl börjar spinna så kommer inspirationen att infinna sig, vi lovar!

I höstas träffade vi Thomas och Gusten som driver Sveriges största fotbollspodd, Tutto Balutto. Med stora renoveringsdrömmar och noll erfarenhet hade killarna bestämt sig för att ta sig an projektet att bli mer händiga. Ett spännande äventyr som resulterade i flera lyckade byggprojekt. Vi har träffat Thomas och Gusten igen för att få en uppdatering om projekten, men också för att höra mer om vilka projekt som killarna planerar nu under vintern. De skrattar och berättar att byggprojekten absolut går framåt, även om det finns en del kvar att ta tag i.

-Vi skulle ljuga kraftigt om vi sa att det går spikrakt uppåt. Cirkelsågen går ju inte varm direkt, men vi blir absolut bättre och bättre för varje dag.

Thomas berättar att familjen planerar ett husköp under 2021. Att skaffa hus kommer verkligen att bidra till att utveckla min händiga sida mer säger han. Men det kräver mycket planering och hårt slit. Fotbollen är som vanligt räddningen när han inte kan tänka klart, det ger honom ro och möjlighet att rensa huvudet.

-Det blir mycket prat om tomter och diverse huskroppar. Ibland står det helt enkelt still och det går inte att få fram inspirationen. Då är det skönt att fokusera på fotbollen en stund och låta huvudet få vila. Det gör ofta att inspirationen och idéerna hittar tillbaka.

De berättar att det allra viktigaste i starten av ett nytt projekt är planering och att vara överens med den du bor med lägger Thomas till och skrattar. Han ger rådet:

-Se till att vara helt överens med den du bor med innan du sätter första spiken. Annars kan du helt klart räkna med många diskussioner och kanske en och annan konflikt. Och det vill man undvika såklart.

Behöver du hjälp med planering av ett projekt? Boka vår digitala projektplanering här.

Inspirationsartikel Tutto Balutto 1500x800 1

Skapa en plats för utomhusaktiviteter

Den senaste tidens turbulenta omvärld har gjort att vi behöver hitta nya sätt att umgås på. Vi frågade därför Thomas om hur han tänker kring att umgås med vänner och familj i dessa tider.

-Jag tycker framförallt att man ska våga vistas mer i trädgården. Det går jättebra att bara ta med några filtar ut, sätta upp mysbelysning och tända en brasa. Gå in på K-Rautas hemsida och inspireras. Det du behöver är egentligen ett öppet sinne till att vara mer ute även under vintern. Var kreativ!

För att styra upp en skön utomhusbjudning för den närmaste familjen rekommenderar Thomas och Gusten att man tänker stort.

-Du ska definitivt bjuda på stora mängder plockmat och en bra mix av lageröl och Glüwein. Tänk stora sejdlar, fat, filtar, belysning, infravärme, eld och några fällar på altan. Vilket mys!

Gusten berättar om sitt drömprojekt där målet är att skapa en liten italiensk piazza i trädgården. Den skulle innehålla stora renfällar, rejäla stolar uthuggna från en gran-stam, en utomhuskyl fylld till brädden med godsaker och en murad eldstad med sprakande lågor.

-Ni hör ju, rena drömmen! utbrister Gusten när han berättar om projektet.

Till sist kommer vi in på julen som närmar sig och till den stora frågan, vad gör fotbollsfanatikerna under julledigheten? Thomas berättar.

-Det blir definitivt att jobba vidare på hemmaprojekten. Lägga matta och bygga golv står på agendan. Sedan har jag (säg inget om detta) investerat i en radiostyrd bil till mina barn. Det står inte på någons önskelista, men jag räknar med att det blir succé. Däremellan ska jag äta så mycket mat jag bara kan. Älskar julmat!

Gusten instämmer att god mat och hemmaprojekten blir prioritet nummer ett denna jul. Sist men inte minst är de eniga om den bästa julklappen i år.

-En kompressor från Ryobi, det är på riktigt en fotbollstränares bästa vän när alla bollar ska pumpas upp!

Inspirationsartikel TuttoBalutto 1500x800 3