K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Julia: En platsbyggd bänk

Här har vi ett av våra livsprojekt! Boningshuset på vår lilla gård. Vi har alltid ett och annat projekt som pågår. Just nu bygget av en punschveranda.

Trots många års erfarenhet av bygge och renoveringar så har vi vid våra träffar med K-Rautas Projektplanerare alltid haft en stor behållning av själva mötet.

Ett projekt kräver planering. Och kanske stannar projektet av och förblir en dröm för att själva planeringen känns svår? Val av material, krävs det bygglovsanmälan eller ansökan, kostnader, tids och materialåtgång eller hur man går tillväga är funderingar som man kan behöva hjälp med.

Det kan även vara så att man befinner sig mitt i ett projekt. Oavsett om man vill bygga en altan, välja ett golv till ett pågående projekt, är i startgroparna till att börja planera eller är mitt i ett bygge så kan man få stöd och hjälp från K-Rauta. Antingen genom ett möte på varuhuset eller digitalt. Oerhört smidigt att få hjälp var man än befinner sig.

Att boka en tid med en projektplanerare görs enkelt via bokningssystemet på hemsidan och stödet är alldeles gratis.

LÄS MER OM K-RAUTAS PROJEKTPLANERARE HÄR>>

Ytterligare ett tips till alla er med projekt på gång är att beställa hem byggmaterialet. Det gjorde vi till vårt pågående punschverandabygge och det var så oerhört smidigt och skönt att få allt material hem.

Inne i punschverandan har vi byggt en bänk och ni ska få en beskrivning om ni vill prova på att bygga en där hemma kanske.

Byggbeskrivning platsbyggd bänk

Material:

Inspirationsartikel Platsbyggd bänk 1500x800 35

1.Mät noga platsen där den platsbyggda bänken skall byggas.

2.Införskaffa därefter materialet till bänken.

3.Börja med att limma och skruva ramen till av bänken på golvet. Passa på att göra en exakt likadan ram som sedan ska användas till ovansidan av bänken.

3 skruva ramen

4.Fäst två reglar lodrätt på bänkens baksida på kortsidorna och tre stycken reglar på den främre delen varav en ska vara i mitten och de två andra på kortsidorna. Höjden på bänken avgörs av reglarnas höjd.

4 fäst reglar

5.Fäst den andra ramen som du tillverkade samtidigt med bottenramen på översidan av bänken.

5 fäst den andra ramen

6.Klä bänken med OSB eller K-Plywood.

6 klä med plywood

8.På ovansidan, det vill säga sittdelen så kommer vi att använda spillvirke från golvet men man gör precis som man vill. Sittdelen kommer att vara lös utan gångjärn.

8 pärlspont

7.Vi valde att klä bänken med pärlspont men det är en smaksak.

9.Måla! Vi använder färg från Beckers.

10.Piffa! Fårskinn, en mjuk pläd, kuddar och jag utlovar den mysigaste platsen att vara på i hela hemmet!

Inspirationsartikel Platsbyggd bänk 1500x800 34