K-Rauta-hero-banner
Artiklar

5 smarta förvaringstips för hemmet

Många kan nog känna igen sig i att man har stökigt i garderoben, att skohyllan är överfull eller att byrålådorna är packade till både höjd och bredd. Vilket kan leda till att övriga prylar, kläder och skor som ligger framme och skräpar gör att ditt hem får ett rörigt intryck. Genom att gömma undan det som inte används känns hemmet genast mer öppet och stilrent. Men för att kunna göra det krävs bra förvaring. K-Rautas projektplanerare ger dig sina bästa tips.

-Med en strukturerad och välplanerad förvaringslösning håller du enklare ordning i hemmet. Det blir också roligare att plocka undan när var sak har sin plats, säger Jenny Lycke, projektplanerare hos K-Rauta.

I sitt yrke får hon många frågor från kunder om hur de bäst ska planera sin förvaring. Hon säger att det handlar om att utnyttja utrymmet på ett genomtänkt sätt. Nedan hittar du hennes fem bästa förvaringstips.

Nyttja höjden i rummet

Få upp så mycket förvaring som möjligt på väggen. Tänk vertikalt, även ytor högt upp bör inkluderas men då kanske för kläder och annat som du inte använder lika ofta.

Inspirationsartikel örvaringstips 1500x800 2

En strukturerad garderob

Förvaring handlar inte bara om att gömma undan kläder, skor och prylar, det handlar lika mycket om att kunna hitta allt enkelt igen. Märk därför upp hyllor och lådor för att skapa struktur i förvaringen.

Tänk brett

Blanda hyllor, hängare, krokar och backar. Olika förvaringslösningar passar olika typer av produkter. Genom att kombinera dem säkerställer du att alla dina prylar har en given förvaringsplats.

Förvaring i låda

Inspirationsartikel örvaringstips 1500x800 1

Var kreativ

Det är inte bara väggar och golv som kan användas för förvaring. Även sådana ytor som baksidan av en innerdörr eller en garderobsdörr kan vara en utmärkt plats för förvaring. Det finns särskilda hängare och liknande som passar till dörrar.

Förvaring under trappa

Tag hjälp av andra

Våga inspireras när du ska planera din förvaring, och ta gärna hjälp av experter. På K-Rautas varuhus finns projektplanerare som hjälper dig kostnadsfritt. Tag med måtten på det utrymme du tänkt nyttja för förvaring så hjälper de dig rita upp bra förvaringslösningar. Du kan även låta dig inspireras av andra.

-Vi använder oss främst av Elfas förvaring och på deras hemsida finns mycket inspiration, säger Jenny Lycke.

Hos oss på K-rauta kan du alltid få extra hjälp och inspiration av våra projektplanerare. Projektplaneraren hjälper dig att hitta rätt och komma framåt i din planering, vare sig det är ett litet eller stort projekt. Boka tid via hemsidan eller i ditt närmsta varuhus.

Om du dessutom är medlem i K-Rauta Plus får du kostnadsfritt låna släp utav oss, så att du på ett enkelt sätt kan få hem alla dina förvaringsmöjligheter.