K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Skapa hemmakontoret som passar just dig

Vi är många som under de senaste åren blivit tvungna att skapa det tillfälliga hemmakontoret, men det är inte många som har ett tomt rum som står och väntar på att bli ett kontor. Kanske har det istället fått hamna i sovrummet, barnens rum eller till och med i hallen. Vi ser att fler söker multifunktionella rum med flera användningsområden, som passar allt från jobbdagen till vardagen.

För att utnyttja varje liten yta på bästa sätt har vi samlat några tips på hur du kan få ett smart hemmakontor av ett litet utrymme!

Här får du tips på hur du kan bygga upp en ergonomisk kontorsplats, som kan ändras till andra användningsområden för en helg, eller för alltid när behoven ändras.

Hemmakontor på väggen

Att placera ett klumpigt och platskrävande skrivbord kanske inte känns som den optimala lösningen för ett multifunktionellt rum. Försök i stället att jobba med vägghängda kontorslösningar.

Den vägghängda kontorslösningen kan förvandlas till en pysselhörna för barnen eller dig på helgerna och semestern. Välj exempelvis Elfas hyllsystem, en tidlös och praktisk klassiker som kan måttanpassas till alla bredder. Hyllplanen finns dessutom i olika djup.

Tips: Innan du sätter igång och monterar förvaringen, fundera på om du vill måla om rummet. Här hittar du våra härliga höstkulörer.

Skrivbordets plats i ditt hemmakontor

När “skrivbordet” är på plats kan du nu inreda arbetsplatsen och se till att du har plats för det du behöver och att det är enkelt att hålla ordning. Med en djupare hylla som arbetsyta och grundare hyllor ovanför så håller du golvet fritt och kan behålla en luftig och rymlig känsla. Du kan enkelt hänga på inredning precis efter dina behov, och se till att du förvarar såväl jobbsaker som saker som gör dig glad på hyllorna.

Det är enkelt att förändra den väggfasta hyllan den dagen du inte har behov av hemmakontoret längre. Då kan du flytta om hyllorna, kapa dem eller kanske lägga till fler hyllor för att förvandla lösningen till en renodlad bokhylla.

Ett hemmakontor på väggen är helt enkelt en flexibel lösning som passar i alla rum, den är lätt att dölja när du väl vill och den kan användas på olika sätt.

Inspirationsartikel Hemmakontor 1500x800 1

Flexibelt kontor bakom skjutdörrar

Vill du ha ditt eget space men har inget eget rum för kontoret? Ett enkelt sätt att skapa en egen liten oas är att sätta upp måttanpassade skjurdörrar. De kommer att skapa en luftig och ljus känsla i ditt kontor när du öppnar upp dem, samtidigt som du har möjligheten att stänga in dig och förbli ostörd. Och det bästa av allt, när du slutar för dagen döljs kontorsplatsen helt bakom dörrarna.

Dessa typer av dörrar går att beställa från Elfa och de kan placeras i princip var som helst. De produceras i de mått du beställer och du kan även designa dem i exempelvis samma NCS-färg som du har på väggen om du vill ha dem mer åt de diskreta hållet. Du kan också välja fyllningar i dörrarna som gör dem till ett blickfång och en del av inredningen i rummet, eller spegeldörrar för att få känslan av mer plats.

Lästips: Så beställer du skjutdörrar.

Inspirationsartikel Hemmakontor 1500x800 7

Passa på att uppdatera hela rummet - med färg och golv

Har du hittat ett smart utrymme för ditt kontor? Bra! När du förvandlar det genom hyllor, ny förvaring eller skjutdörrar så kan du passa på att se över om något annat behöver fixas.

Skulle det vara bra med ett nytt tåligt golv som passar både skrivbordsstolen och barnleksaker?

Läs även: Smarta golvguider.

Vill du ha ny färg på väggarna som kan matcha hyllorna eller skapa en harmonisk känsla för din arbetsmiljö? Du vet väl att vi bryter färgen åt dig i exakt den kulör som du vill ha? Läs mer om färgbrytning.

Skriv en lista på de saker du skulle vilja göra i ditt nya utrymme. Sedan kan du enkelt finna de produkter du behöver. Glöm inte att din arbetsplats ska vara behaglig och inspirerande, oavsett var den är.

Behöver du hjälp att planera upp ditt nya hemmakontor? Tveka inte att bolla dina idéer med en av våra Projektplanerare, de hjälper dig från start till klart. Boka Projektplanerare här.

Inspirationsartikel Hemmakontor 1500x800 5