K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Jessica: Drömmen om vår walk in closet blev sann!

Vem har inte drömt om en egen walk in closet. En plats där det är ordning och reda. Där alla kläder har sina egna platser och som är överskådlig. Där det är lätt att se och planera morgondagens outfit.

Vårt gästrum i vår villa står oftast tomt eller som senaste tiden nu blivit ett skräprum där allt slängs in huller om buller. Rummet som är på omkring 10 kvm kommer bli perfekt som walk in closet för hela familjen. Vår idé är att ha en gemensam plats för vår familjs kläder.

Efter en välbehövlig utrensning fick väggar, lister och golv ett nytt lager färg. Väggarna spacklades och målades i en mörk brungrå kulör som går ton i ton med Elfas inredning graphite. På det sättet kändes inredningen lyxig och gav ett fylligt intryck till skenor och trådhyllplan. Väggarnas kulör är NCS 6901-B85G och golven målades i NCS S 4502-Y från Beckers.

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 1

Ett tips är att hos K-Rauta kan du boka ett digitalt möte med deras inredningsexperter som hjälper dig att planera och rita en förvaringslösning som passar dina behov. Ta kontakt med en av K-Rautas Projektplanerare.

Börja med att rensa ut i garderoberna. Fundera på hur du vill förvara dina kläder, skor, väskor, sjalar med mera. Olika typer av kläder kräver olika typer av förvaring. Tänk högt, lågt, hyllor, stänger, lådor och krokar. Glöm inte heller bort att planera in en helkroppsspegel om möjligt.

Det var lätt att montera Elfas system. Allt bygger på att man skruvar fast en bärlist där sedan stänger hängs upp på. På stängerna sätts konsoler fast och därefter hyllplan och all annan inredning. Det är hur enkelt som helst att justera och hänga om inredningen. Ett tips jag fick var att låta stängerna börja cirka femton till tjugo centimeter från golvet. Då håller du golvet fritt, det känns luftigt och blir lättare att städa.

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 2

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 3

En vägg valde vi att göra i vit classic istället för graphite. Den väggen skiljer sig från de övriga. väggarnas förvaring. Där fick skoställ, grunda hyllor för parfym och småboxar vara. De lutande hyllorna av metall blev en perfekt plats för skor och kläder som ska användas dagen efter. Under de grunda hyllorna satte vi upp en förvaringstavla med krokar och plastboxar för smycken, hårband och annat smått. Krokar kan man inte ha för många av. Perfekt att hänga väskor på och favortitjeansen du använder regelbundet.

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 5

Jag köpte många supertunna gummigalgar i svart. Det gav ett enhetligt intryck samtidigt som det inte tar lika stor plats som gratisgalgar av plast gör. Även strukna skjortor tar mindre plats än ostrukna.

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 8

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 6

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 7

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 4

En sittpuff, bänk eller liknande är smart att ställa i mitten av rummet. Där du kan sitta bekvämt och ta av och på skorna. Vi köpte en gammal sittpuff med möjlig förvaring inuti online. Möbeln klädde jag in i veganläder. Lätt att hålla ren och snygg att titta på.

En grön växt, doftpinnar och tavlan med texten "The most beautiful thing you can wear is confidence!" blev rummets statement.

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 10

Tips!

  • Ha inte alla kläder framme samtidigt. Sortera efter säsong och bygg på höjden. Det som inte ska användas inom de närmsta tre månaderna förvaras bäst i lådor.

  • Sortera efter färg, typ av plagg och plaggens storlek. Då blir det lättare att hitta rätt plagg snabbt. Samtidigt som intrycket blir lugnare att se på.

  • Tänk variation. Långklänningar kontra stickade tröjor och barnkläder kräver olika typer av förvaring.

  • Fundera på hur stor plats som behövs? Hur många byxor ska förvaras och hur stor plats behövs för skor?

  • Häng så mycket av kläderna som är möjligt. Då får du bättre översikt än om kläderna ligger ihop vikta i lådor.

  • Satsa på enhetliga galgar. Förutom att det ser snyggt ut, tar det inte alls så stor plats som gratisgalgar av plats från butiker gör. Filtklädda tunna galgar gör att tunna axelband hålls på plats.

  • Med Elfas system är det lätt att ändra om efter olika behov. Passa därför på att göra om lite vid varje säsong.

  • Satsa på en helkroppsspegel, bra belysning och en sittplats så som en bänk, puff eller liknande.

  • Gör din walk in closet extra fin och trivsam. Se till att de kläder du har i din walk in closet är hela, rena och strukna. En grön växt och doft pinnar höjer nivån ytterligare.

Inspirationsartikel walkincloset 1500x800 9

Elfas system Graphite och Decor köper du via våra varuhus.

Läs mer!

Vill du ha hjälp med en skräddarsydd förvaring efter din behov? Boka en Projektplanerare!

Läs mer om hur Projektplaneraren Sebastian hjälper kunder med unika förvaringslösningar.

Vill du inte ha en öppen förvaring i din walk in closet är skjutdörrar ett bra alternativ.

Sär här mäter och beställer du skjutdörrar.

Här hittar du alla förvaring från Elfa.