K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Trender inom kakel

När du ska välja kakel är ett bra första första steg att samla idéer och tankar om vad du gillar. Kanske hittar du en färgskala i naturen som tilltalar dig, eller en inredning i en klädbutik som inspirerar dig. Oavsett vilken typ av kakel du letar efter hittar du det hos oss på K-Rauta.

Kakeltrender är som andra trender. Vissa saker dyker upp som nytt och fräscht annat är liksom klassikerna - de känns aldrig fel. Läs mer om kakel- och mosaiktrender och hur du ska tänka när du vill ha nytt.

Svart kakel

Svart, becksvart, kolsvart, mattsvart... Namnen är nästan lika många som nyanserna. Hos oss hittar du svart kakel i många olika format. I ovan bild ser du högglanskakel med en spännande form. Färgerna i Rhombussortimentet är avstämda med varandra för att vara lätta att kombinera tillsammans i samma uppsättning. Här hittar du kakel Rhombus

atmosphere (8)

Turkost kakel

I bild en ovan har vi Yvonne-kakel i färgerna turkos och ljusgrått. Namnet turkos kommer från halvädelstenen turkos och färgen är en sval, sorglös färg som symboliserar renhet och fräschör som gör att den passar väldigt bra till badrum och spa.

atmosphere (10)

Mönstrad mosaik

I bilden ovan har vi använt fantastisk Tokyo-mosaik i ny stil som är glänsande glaserad mosaik. Den passar i många miljöer som badrum, kök och även i vardagsrum. Med hjälp av mönstrad mosaik skapar du snabbt en atmosfär av bestående skönhet.

atmosphere (1)

Brun mosaik

Med hjälp av glasmosaik skapar du enkelt ett exklusivt intryck och en varm känsla. I bilden ovan har vi använt kakel Jewels Ouro som finns i flera olika nyanser. Bruna nyanser ger lugn och trygghet. Brunt och beige passar bra på platser för avkoppling som i badrum och i spa. Kombinera gärna bruna toner med gladare färger.

atmosphere (2)

Grönt kakel & mosaik

Här har vi använt mosaik Ibiza som är triangulärr mosaik i retrostil. Grönt är en harmonisk färg som ofta symboliserar naturen och som vi förknippar med hälsa och miljömedvetenhet. Grön färg har en lugnande och uppfriskande effekt som skapar balans och harmoni. Det är också därför grönt kakel och mosaik passar i alla rum.

atmosphere (5)

Marockanskt kakel

I bilden ovan har vi använt kakel Decor mist som är lika färgglada som riktiga marockanska kakelplattor med starka och levande färger. Med hjälp av marockanskt kakel blir ditt hem både personligt och unikt.

additional 1

Blått kakel

Blå nyanser skapar känslor av frid och stillhet. I bilden ovan har vi använt kakel Primus Vitoria som finns både i glansigt och i matt. Blått har en lugnande effekt och får kroppen att koppla av. På grund av den lugnande känslan är blått kakel utmärkt val till badrum och till spa.

atmosphere (7)

Grått kakel

I ovan bild har vi använt kakel Assen som säljs exklusivt hos oss på K-Rauta. Färgen grå symboliserar lugn och elegans. Den grå trenden har tagit över med stormstyrka. Inredningstidningar, sociala medier och butiker svämmar över av gråa väggar, möbler, mattor, gardiner och grått kakel. Eftersom grått är gjord av två neutrala färger så är de en utmärk färg att kombinera med många andra kulörer. Vill du ha en avslappnad, lugn och harmoniskt rum kombinera gärna den gråa färgen med blått, lila och med grönt.

kylpyhuonetrendit-2021-k-rauta-HERO-MOBILE

Rött kakel

Röd fångar snabbt uppmärksamhet och får våra hjärtan att slå lite snabbare. Den röda färgen bidrar till för energi och passion. En rådande trend just nu är vinrött och rostiga toner. Vinrött och rosa är en kombination som är svår att misslyckas med.

Fixa rätt tillbehör när du ska sätta kakel och klinker

Hos oss hittar du ett stort utbud som du behöver när det är dags att sätta ditt nya kakel eller klinker. Vi har lim och andra kakeltillbehör. Som exempelvis silikon, tätningsmassa och produkter för vattentätning. Du hittar även de verktygen du behöver för att få jobbet gjort i vår produktkategori för plattsättning.

Känns det som ett för stort projekt att komma igång med din renovering? Ta hjälp av våra Projektplanerare som kan hjälpa dig helt kostnadsfritt - från start till klart.

Våra tjänster

Projektplanerare

Det kan vara ganska skönt att ha en kunnig partner att bolla med när man ska fixa och renovera hemma – någon som kan hjälpa till från start till klart, eller bara komma med lite tips och råd.

Läs mer om projektplanerare

Lånesläp

Ska du transportera hem större produkter? Du kan låna släpvagn när du handlar hos oss. De tre första timmarna är gratis för alla K-Rauta Plus-medlemmar. Därefter kostar det endast 79 kr per påbörjad timme.

Läs mer om lånesläp

Hemtransport

Under vardagar kan du få hemtransport av stora och tunga byggvaror från våra varuhus. Vi ser till att du får hem dina saker ända fram till dörren och gör allt för att du ska få din leverans i tid.

Läs mer om hemtransport