K-Rauta-hero-banner
Artiklar

“Projektplaneraren Maria sparade oss tid och pengar”

Plötsligt upptäcker du en stor fuktskada i badrummet. Ett problem som kan kännas förlamande. Var ska man börja? Måste allt rivas ut? Och hur mycket kommer det att kosta? Med hjälp av projektplaneraren Maria kunde Emad renovera hela sitt badrum och se möjligheterna i kaoset.

I ett lugnt radhusområde i Vällingby bor Emad. Han och hans familj har trivts i 70-talshuset i över sju år. Men i år upptäckte han stora fuktskador i badrummet. En upptäckt som var svår att ta in. “Vi hade fått vattenläckage och fuktskador, så hela badrummet behövde rivas ut och göras om. Var ska man börja? Jag visste att jag inte kunde göra det själv.”

Emad bokade in ett möte med projektplaneraren Maria som jobbar på K-Rauta. Det var början på lösningen. Tillsammans gick de igenom vad som hade hänt, vad som behövde göras och hur mycket renoveringen skulle kosta. “Det här är tyärr ett vanligt problem”, berättar Maria. “Och vi förstod direkt att allt behövde göras om. Men det postiva med en sådan renovering är att utrymmet blir ett blankt blad. Man kan göra precis vad man vill”.

LÄS ÄVEN: Så planerar du inför badrumsrenoveringen

Fick se badrummet innan det var klart

Målet blev att anpassa det nya badrummet efter familjens faktiska behov. “Jag behövde inte tänka på så mycket”, berättar Emad. “Det var så skönt att det fanns professionell hjälp. Maria kunde ge mig med en tydlig plan på vad vi behövde göra, vilket material som behövde köpas in och hur det nya badrummet skulle se ut."

Inspirationsartikel Projektplanerare 1500x800 4

Inspirationsartikel Projektplanerare 1500x800 5

Tillsammans gick de igenom olika val av både färg och form.

Maria skapade en 3D-skiss som var baserad på Emads badrum. Med ett enkelt klick kunde de snart se hur rummet skulle se ut med olika färgval, placeringar av moduler och ny ljussättning. Det gjorde det enklare att välja produkter och sätta allt på rätt plats.

3D-bild 1500x800

Maria skapade först en skiss i 3D.

“Att få se skisserna var som att få kliva in i det färdiga badrummet. Jag fick se mitt badrum innan renoveringen var klar! Och det blev precis som på skissen.”

3D-skissen blev också en viktig del av Emads kommunikation med hantverkarna. “Byggfirman fick rätt mått och kunde se allting framför sig. De fick exakt den informationen de behövde, de älskade Marias skisser. Det kändes tryggt för mig.”

LÄS ÄVEN: Vad ska jag tänka på när jag väljer badkar och dusch?

Drömprojektet tog form

Emad upptäckte snart att det trots allt fanns postivia sidor med att hela badrummet behövde göras om. En helrenovering innebar att de kunde planera om var rören skulle gå så att toalett, dusch och tvättmaskin kunde placeras precis där de ville ha dem. Från att ha haft ett stort badkar förvandlades utrymmet nu till en kombinerad tvättstuga och badrum med smart förvaring.

“Vi fick in en stor dusch, flera skåp och fick enkelt plats med tvättmaskin och torktumlare som de inte har haft innan. Det blev ett helt nytt utrymme”, menar Maria.

Det nya badrummet fick svartvita väggar, moderna ytor och nya moduler. Nästan alla produkterna hittade Emad på K-Rauta. Men inredning som familjen redan hade, som badrumsspelgen, gick också att planera in.

“Det är inga problem om man vill ha in egna, personliga saker. Så länge kunden är nöjd och kan se resultatet”, säger Maria.

LÄS ÄVEN: Välj rätt inredning till badrummet

"Hjälpen var ovärderlig”

“Alla möten med Maria var kostnadsfria men hjälpen var ovärderlig”, berättar Emad. “Jag hade hela tiden uppsikt på alla kostnader och behövde jag hjälp kunde jag fråga henne. Hon lärde mig också små saker som att handduktstorken måste sitta minst 60 cm från handfatet. Det var en av alla saker jag inte hade någon aning om innan”, skattar han.

Inspirationsartikel Projektplanerare 1500x800 7

“Alla möten med Maria var kostnadsfria men hjälpen var ovärderlig” berättar Emad.

Maria planerade steg-för-steg vad som behövde göras. Hon beställde in varor, organiserade alla leveranser och blev ett tryggt bollplank när det kom till frågor om byggnormer och bygglov. Idag finns det ingen tvekan hos Emad att hjälpen sparade både tid och pengar.

“Marias hjälp gjorde att renoverinen gick betydligt snabbare. Det sparade oss pengar eftersom vi fick hjälp med exakt vad och hur mycket material som behövdes. På projektkontot kunde jag dessutom hela tiden få en överblick på hur mycket vi spenderade. Och här fanns även en rabattstege som jag kunde använda.” Maria ler när hon tänker på renoveringen. “Det är det som är roligt med mitt jobb, vi får saker att hända och kan hjälpa kunden förverkliga sin vision. Man ser när en kund gillar det vi skapar tillsammans. Det som först var en fuktskada här blev i slutändan något postivt.”

Behöver du hjälp med din renovering? Eller sitter du fast i renoveringstankar? Boka ett kostnadsfritt möte med en projektplanerare som gör din renovering så smidigt som möjligt.