K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Cello Spabad

Ta ett dopp i varmt och avslappnande vatten med masserande bubblor när som helst. Spabadet är alltid redo för användning och du kan justera temperaturen i spabadet enkelt med bara några knapptryck.

spabad2

Varför du ska välja Cello Spabad?

Finskt hantverk

Cello-spabad är designade och planerade i Finland efter växlande nordiska väderförhållanden och är en långvarig partner till dess ägare. Spabaden tillverkas från början till slut i staden Salo som befinner sig i Egentliga- Finland.

Överlägsen kvalitet

Under tillverkningen av våra spabad används bara de bästa material och komponenter. Tekniken till kontrollpanelen, kontrollenheten, värmaren samt munstycken och dess vridknapparna är producerade av det världsledande amerikanska företaget Balboa. Våra spabad går igenom en noggrann kvalitetskontroll. Alla våra spabad vattentestas i vår fabrik innan dom levereras till kunden.

Hur väljer jag rätt spabad?

Innan du skaffar ett spabad är de bra att tänka på vart spabadet skall placeras och antalet badare - Dessa två faktorer påverkar beslutet. Vi har tre olika storlekar på våra Cello spabad. Spabad Ruka är 190 x 190 cm, Spabad Pyhä är 210 x210 cm och spabad Ounas är 230 x 230 cm.

Härnäst lönar det sig att tänka på spabadets syfte. I valet av rätt spabad påverkar era egna preferenser, till exempel massageegenskaparna. Om du vill satsa på speciellt massageegenskaperna är det viktigt att observera antalet massagepumpar och dess effekt.

Spabadets design har också en betydelse i köpbeslutet. I Cello sortimentet finns det spabad med mer reducerande design och spabad med en mer mångsidig design. Du kan välja mellan sittplatser, liggplatser och en kombination av dessa.

IMG 20190616 122333

IMG 0521

Installationsplats

Spabadet kan installeras rakt på jordytan alltså marken, på terrass, nedsänkt i terrass, på balkongen eller även inomhus. Det skall finnas 50 cm utrymme runtomkring spabadet för eventuella serviceåtgärder. Spabadets alla raka väggpaneler skall vara fritt tillgängliga vid behov.

Om du ska montera rakt på marken skall basen vara rak, strukturellt enhetlig och frostbeständig. Grunden Grunden borde vara stabil, jämn, strukturellt och enhetlig. Grunden ska förbli oförändrad under spabadet och dess vikt (spabadet+vattenmassan+badarna=2000-3000kg)

Bra material för grundläggningen är betong, stenplattor, tegel, grus eller trä. Spabadet är monterat med bottenisolering, du behöver alltså inte tillägga isolering på grundläggningen.

Vid installation på terrass bör man ta i beaktande samma krav som finns för installation på marken. Grunden skall vara rak och sammanhängande. Dessutom skall du säkerställa att terrassens bärförmåga är tillräcklig. Vikten kan vara upp till 3000kg.

Hur håller man vattnet rent?

Med hjälp av fiberfiltret, ozonsystemet och rengöringskemikalierna hålls vattnet rent och klart. I alla Cello- spabad är filtreringssystemet fullt automatiserat. Filtrets uppgift är att avlägsna synlig smuts och orenheter. Byt filtret alltid i samband med vattenbyte. För att förlänga livslängden på filtret och få en förbättrad filtrering, rekommenderar vi att du rengör filtret 2 – 4 gånger i månaden under rinnande vatten. För en mer ordentlig tvätt av filtret finns det att köpa en separat rengöringsspray och rengöringsmedel för filtret. Dessa frigör effektivt olja, fett och kalksamlingar från filtret.

Ozonsystem I alla våra spabad är ozonsystemet en standardutrustning. Ozonrengöringen funktion är att avlägsnar bakterier, små partiklar och lukt från vattnet. Systemet fungerar när bubblor kommer ut från det gråa munstycket längst ner på spabadets botten. Enheten är underhållsfri, och kräver inga åtgärder av användaren. Enheten rekommenderas dock bytas efter 3-4års användning, för att nå det effektivaste sättet av vattnets rengöring.

spabad4

Cello spabad

Påfyllning av spabad Spabadet fylls med till exempel en trädgårdsslang. Fyll spabadet med trädgårdsslang genom filteröppningen. Vi rekommenderar att fylla spabadet enda till den nivån var led-lamporna befinner sig. Säkra att spabadet alltid har tillräckligt med vatten, samt att alla munstycken är under vattennivån.

Ström koppling Slå inte på strömmen innan spabadet är fyllt med vatten. Strömmen aktiveras genom att lyfta upp säkringen. Spabadet har inte en skild strömbrytare, så du behöver inte vara rädd för att du i misstag skall stänga av spabadet genom spabadets knappar. Sätt alltid tillbaka isolerings locket när spabadet inte är i användning.

Funktionslägen För att hålla vattnet i spabadet varmt, cirkulerar vattnet genom värmaren. I READY-läget håller spabadet inställd temperatur och värmer vatten alltid vid behov. I REST-läget värmer spabadet vatten enbart under de inställda filtreringsperioderna. Serviceläget (HOLD) används för att stoppa pumpen vid mindre underhållsarbeten, till exempel vid byte av ett nytt filter. HOLDläget varar i 60 minuter. Det önskade funktionsläget och filtreringsperioderna kan justeras enligt dina önskemål. Du kan njuta av badandet utan några extra justeringar, det enda du behöver göra är att trycka på spabadet och av spabadets bubblor när du själv vill!

Före badet

Vi rekommenderar att duscha före badandet, för att förhindra inkommandet av främmande medel så som fett, deodorant, parfym, krämer och stylingprodukter. Om du duschar före badandet, hålls vattnet klart i en längre tid, du behöver inte heller rengöra filtret lika ofta.

Efter badet

Efter att du använt spabadet, tillsätt rengöringskemikalier. Noggrannare instruktioner hittar du på burken av rengöringskemikalier du väljer att använda. Kom ihåg att lyfta tillbaka isolerings locket. Kontrollera att locket sätter sig ordentligt. Efter detta är spabadet färdig för nästa badstund.

Tömning av spabad

Spabadet töms med hjälp av dränkpump till en avloppsbrunn. Med hjälp av Noviteks dränkpump töms spabadet snabbt och enkelt (3000 liter/timme). Vår pump är tillverkad av hållbart material. Tack vare dess design pumpar pumpen spabadet nästan helt tom.

atmosphere1

Spabad Cello Spa Ruka

Utomhusspa Ruka från Cello med grå panel bjuder på avkopplande bad året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad året runt. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas! Läs mer om Cello Ruka här

Cello Ounas

Cello Ounas erbjuder en påkostad miljö för upp till sex badare åt gången. Poolens tre massagepumpar och 42 munstycken möjliggör god hydromassage. Dessutom kommer poolen som standard med ett Control My Spa-fjärrkontrollsystem som gör att du kan övervaka eller kontrollera poolen var och när du vill. Läs mer om Cello Ounas här

Spabad Cello Spa Pyhä

Pyhä spabadet från Cello i måtten 210 x 210 x 96 cm med svart panel bjuder på avkoppling året runt. Ett stilrent spabad särskilt designat för det krävande nordiska klimatet så att du ska kunna njuta av varma och härliga bad även under den kalla vintern. Tack vare värmeisolering och avancerad elektronik är spabadet alltid redo att användas! Läs mer om Spabad Pyhä här