K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Christina Schollins dröm om växthus blev sann

Från att ha varit en avlägsen dröm, blev ett växthus i trädgården äntligen verklighet! Tillsammans med K-Rautas Projektplanerare skapade dem det perfekta växthuset för Christinas lummiga trädgård på Värmdö. Nu har hon ett ”Må bra-rum” där hon njuter av en kopp te, läser böcker och broderar.

Längtan efter en plats i trädgården att bara njuta

Den numera 84-åriga skådespelaren Christina Schollin har tillsammans med sin familj haft många roliga, men intensiva byggprojekt den senaste tiden. Det är det stora trädäcket runt poolområdet, det fina poolhuset för luncher och middagar, och gästhuset familjen nyligen byggt på tomten. Alla byggen har blivit härliga mötesplatser där Christinas stora familj och många vänner kan vistas vid när de är på besök.

Men Christina, som lever ett intensivt liv fullt av olika aktiviteter, har längtat efter en egen plats i trädgården på Värmdö. En plats där hon kan dra sig undan och njuta av naturens stillhet. Först funderade hon på att renovera ett gammalt lusthus som fanns på tomten, men då väcktes växthustankarna till liv! Hon hade länge drömt om ett eget växthus, men eftersom hon spenderar halva året i Spanien hade drömmarna lagts på is.

INSPIRATIONSARTIKEL Växthus Christina 1500x800 9 kollage

INSPIRATIONSARTIKEL Växthus Christina 1500x800 3 Nya

Så blev växthuset verklighet

Under våren 2022 kom Christina i kontakt med K-Rautas Projektplanerare och de hittade den perfekta lösningen för Christinas behov. Christinas dröm om växthus kunde äntligen bli sann! Växthuset, eller glashuset som Christina säger eftersom hon inte planerar att odla, är nu på plats längst ner i den lummiga trädgården. Växthuset är Christinas lugna oas, hennes ”må bra-rum”. Där kan hon sitta skyddad från regn, blåst och mygg, men ändå med en utomhuskänsla och ha full utsikt över vad som händer i trädgården. I sitt växthus sitter hon och njuter med en kopp te, läser böcker och broderar.

Christina valde ett grönlackat växthus från serien Hera 9000 som med sin sexkantiga design blir trädgårdens smycke. Växthuset tog endast några dagar att bygga.

Först planade de ut marken och fyllde på med grus, därefter lade de marksten som blev ett vackert och tidlöst golv inuti växthuset. Själva stommen till växthuset byggdes efter en enkel beskrivning. De enda verktygen som behövdes var en skiftnyckel och skruvdragare. Christina drog även in el i växthuset, så hon kan ha mysig belysning när det blir mörkt om kvällarna, och för att kunna ha en svalkande fläkt i gång under varma sommardagar.

INSPIRATIONSARTIKEL Växthus Christina 1500x800 7 kollage

Christina inredde med fjärilar

För att skapa en mysig atmosfär i växthuset valde Christina att inreda växthuset med saker hon älskar från favoritbutiken Drömhuset på Värmdö. Temat fick bli fjärilar, för vad passar bättre i ett glashus under körsbärsträdet än just fjärilar?

Möblerna från Baliserien, i konstrotting - känns och upplevs som ett naturmaterial och ger en härlig bohemisk och konstnärlig känsla.

INSPIRATIONSARTIKEL Växthus Christina 1500x800 10

Nästa år planerar Christina att plantera doftande kaprifoler vid växthusets ingång, en vinranka för att påminnas om sitt älskade Spanien och att driva upp en och annan tomatplanta.

Har du en avlägsen byggdröm? Utforska möjligheterna att göra drömmen sann tillsammans med K-Rautas Projektplanerare. Kostnadsfritt får du tips och råd på hur du kan gå till väga.

Boka Projektplanerare här!

INSPIRATIONSARTIKEL Växthus Christina 1500x800 kollage 5 Nya

INSPIRATIONSARTIKEL Odla djävulschili header 876x640 2

Allt för odling

Upptäck hela trädgårdssortimentet - för att komma igång med din odling.

Klicka här
Projektplanerare column layout

Träffa våra Projektplanerare

Tveka inte att be våra Projektplanerare om hjälp med produkter, material eller råd.

Boka här
Odlingsbädd 876x640

Mer inspiration

Vi bjuder på massvis av inspiration och tips till din trädgård och uteplats.

Klicka här