K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Njut året om med en egen relaxavdelning

Vore det inte underbart att ha en relaxavdelning i trädgården, som du kan använda dig av hela året? Tänk att kunna krypa ner i ett 37 gradigt vatten när höstvindarna viner eller när marken glittrar av frost. På sommarhalvåret kan du förlänga de svala sommarkvällarna i ett varmt bad i solnedgången. Bad är avkoppling för de flesta. Det finns inget så avslappnande som att sjunka ner i det masserande vattnet efter en lång arbetsdag eller ett hårt träningspass. Det är en upplevelse för hela familjen, en liten oas där ni kan skapa ljuva minnen tillsammans – året om. Men hur skapar du en relaxavdelning som kan nyttjas året om? Det ska vi berätta i denna artikel och vi har tagit hjälp av vår Projektplanerare Jovannie Baldsten.

INSPIRATIONSARTIKELl SPABAD 1500x800 12

Förberedelser för din relaxavdelning i trädgården:

Det första du behöver planera är platsen för badet. Hitta en plats i trädgården som är plan, en hårdgjord yta som klarar badets belastning. Tänk på att det är summan av badtunnans vikt, vattnets vikt och även badgästerna som ytan ska kunna bära upp. Vanligtvis är det ett stabilt trädäck eller en yta av marksten som utgör lämpliga platser. Har du tänkt att tunnan ska stå på gräsmattan så behöver du gräva undan ca 1-2 decimeter och fylla upp med krossad singel som planas ut och packas hårt.

Praktiska saker att tänka på:

• Ha tillgång till rinnande vatten för att kunna fylla på tunnan.
• Ha tillgång till avloppsbrunn för tömning av vattnet.
• För att installera ditt spabad behöver du anlita en behörig elektriker.
• De mindre spabaden behöver 1x16 ampere anslutning, men till större bad krävs 3x16 ampere.
• Det behövs även en jordfelsbrytare för att göra badet säkert.

Läs även: Så här får du ut det mesta möjliga av ett utomhusbad.

Vilket utomhusbad ska du välja?

Börja med att fundera över vilken upplevelse du är ute efter med din relaxavdelning. Det styr valet av tunna. Generellt sett är badtunnor vedeldade medan spabad ofta värms upp på el. Oavsett om du väljer en badtunna eller ett spabad så kan du njuta av frisk luft, varmt vatten och härligt sällskap, det handlar snarare om vilken känsla och upplevelse du vill skapa i din trädgård. Det finns som sagt många olika varianter av bad som du kan använda dig av, vedeldat eller eldrivet, mer flexibla eller stationära lösningar, klassiskt eller modernt. Vi går igenom tre olika varianter här för att hjälpa dig i valet.

Spabad som är redo att användas när som helst

Modellerna från Cello är det moderna och eldrivna valet av spabad som är redo att användas när som helst tack vare värmeisolering och avancerad teknologi. Med dessa spabad har du massagepumpar som ger dig en härlig hydromassage. Vi erbjuder flera olika modeller av Cello som har plats för upp till 6 personer. Modellerna är särskilt designade för det nordiska klimatet.

Det uppblåsbara alternativet

Mspa erbjuder flera olika uppblåsbara och flexibla alternativ. Spabaden har kapacitet för 4-6 personer, beroende på vilken modell du väljer. Alla modeller har härlig bubbelfunktion och filterfunktion som ser till att vattnet renas. Vill du ha en ännu mer stämningsfull upplevelse kan du köpa till olika former av LED-belysning. Mspa blåser upp sig själv på mindre än 10 minuter och är enkel att installera.

Den klassiska vedeldade badtunnan

Kirami erbjuder de mer klassiska, vedeldade badtunnor. Dessa värmer du upp med en vedkamin, vilket gör att driftkostnaderna blir väldigt låga om du har tillgång till ved. Med de effektiva kaminerna har du ett uppvärmt badvatten på några timmar. Tunnorna är väldigt hygieniska med en slät och smutsavvisande insats som gör dem lätta att rengöra på kort tid.

Spabad året om 1500x800

Inred uteplatsen efter säsong

Skapa en oas runt din relaxavdelning!
När du har ditt utomhusbad på plats är det dags att skapa oasen och känslan runtomkring så att du verkligen kan njuta. Gör ditt hemmaspa till en riktig relaxavdelning som blir en fröjd för alla sinnen.

Dekorera med ljusslingor som kan vara ute året om. Då kan du tända upp när mörkret kommer och skapa en mysigare atmosfär kring ditt utomhusbad. Sätt upp vackra marschallhållare som leder dig till duschutrymmet eller ner till sjön. Till själva spabadet kan du också skaffa dryckeshållare och även en vattentålig högtalare att ha på bordet bredvid så att upplevelsen blir komplett.

På sommaren fyller du på med färska blommor och nytvättade, fluffiga handdukar. Några härliga relaxstolar där du kan sitta ner och ta en läskande dryck och bara vara en stund.

Blir du sugen på att planera din egen relaxavdelning hemma i trädgården? Ta hjälp av våra projektplanerare helt kostnadsfritt så hjälper de dig från start till klart. Boka enkelt en tid här online.

INSPIRATIONSARTIKELl SPABAD- 1500x800 13 w