K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Stilguiden för din uteplats

På sommaren flyttar vi gärna ut umgänget och uteplatsen blir det naturliga vardagsrummet. Här kan vi njuta från tidig morgon tills långt in på småtimmarna. Så varför inte maxa stylingen av uteplatsen med samma omsorg som du lägger inomhus? Utgå till att börja med från samma inredningstips som du använder dig av inomhus. Då är en bra grund att börja med en soffa och balansera upp den med några rejäla fåtöljer. Men hur och vilken stil ska du välja?  Inspireras av svår stilguide och breda sortiment så hittar du säkert sköna möbler för din uteplats!

Den moderna loungen

Det stilrena grå och svarta är alltid ett bra val på uteplatsen. Letar du efter trädgårdsmöbler i den här stilen kan du räkna med att möbler i konstrotting är ett bra val. Spana även in de robusta loungemöblerna, de har vi sett på många uteplatser och i många trädgårdar de senaste åren och stilen håller än.

Den personliga uteplatsen

Sätt din egen prägel på uteplatsen genom att matcha den nya soffgruppen med saker du fyndat på loppis eller tillverkat själv. Mixa och matcha färger, inbjudande textilier och massa växter. Vi lovar att din uteplats säkerligen kommer att bli vännernas favorit.

Lästips: Så piffar du till ditt loppisfynd

Välmatchad och enhetlig stil

För dig som vill att uteplatsen ska ha en enhetlig känsla är ett tips att utgå från kulörer i omgivningen. Plocka upp kulören på huset eller i trädgården. Du kan även utgå från husets stil och ålder och välja möbler som passar till det. 

Bohemisk stil

Årets stora trender är den bohemiska stilen, men även mer medelhavsinspirerande uteplatser är inne. Efterlikna stilen med möbler i rotting, mycket textilier och gärna en palm för den ultimata medelhavsfeelingen. Glöm inte addera rätt känsla med ljusslingor, gärna färgglada eller i kreativt utförande. 

Dekorativ belysning: Här hittar du våra ljusslingor.

Mer inspiration för din uteplats

Här har vi samlat mer tips och råd för din uteplats, så du kan få den oas du drömmer om.

Upptäck alla vår guider: För uteplats & trädgård

Läs även: Sommarens utemöbler

Cello Bali

Festfixa din uteplats

atmosphere (1)

Loungeset

Soffgrupper ger ett modernt och stilstäkert intryck på din uteplats och låter dig njuta maximalt av årets bästa tid.

Se vårt utbud här
additional 2

Matbord & stolar

Hos oss hittar du matgrupper för din uteplats som ökar trivseln och som passar både det klassiska som moderna hemmet.

Se vårt utbud här
additional 3

Balkongmöbler

Cafégrupper är perfekt för balkonger och andra ställen där man inte får plats med några stora utomhusmöbler men där du vill skapa en inbjudande plats.

Se vårt utbud här