K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Inred ute - 5 vackra stilar för uteplatsen

Ljuvliga, varma sommardagar på uteplatsen. Att sitta utomhus en ljummen kväll i Juli. Fika, läsa bok, pyssla med växter, grilla, vila, umgås med vänner, familj eller bara vara. Finns det något härligare? Det ljusare halvåret närmar sig med stormsteg och vi kan äntligen börja planera för sommaren!

När Jessica inredde sin uteplats hämtade hon inspiration från resor hon gjort till varmare länder eller spännande platser. Hon funderade också på hur hon skulle använda sin uteplats, och vilka möbler som behövdes för hennes behov. För att få till helheten tänkte hon på material, växter, känsla, belysning och stil. Att blanda flera olika ljuskällor och även lite levande ljus hjälper till att skapa en mysig känsla på uteplatsen.

Här tipsar Jessica hur du kan inreda ute i 5 stämningsfulla stilar - med inspiration från resan!

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Medelhav 1

MEDELHAVSSTIL

Längtar du till salta bad, strålande sol, klarblå himmel och ljuvliga stränder? Rivieran eller kanske Grekland? Då är medelhavsstilen rätt val till din uteplats.

-Blanda varma solgula nyanser med luftiga ljusa pasteller och havets blåturkosa nyanser för att få den härliga medelhavsstilen. Du kan även addera in strandfynd som fina snäckor och stenar på soffborden, tipsar Jessica.

När Jessica skapade en uteplats i medelhavsstil använde hon sig av soffan Divan Cello Bali. Den är underbar att ligga utsträckt i en varm sommardag.

Addera in strandfynd som fina snäckor och stenar på soffborden.

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Medelhav 3

MAROCKANSK STIL

Att inreda i marockans stil är att inreda med naturmaterial och varma jordnära kulörer.

-Grönt är en kulör jag tycker förhöjer den exotiska marockanska stilen. Tänk rustika material, läder, grovt linne, vackert porslin med handmålade mönster och lyktor. Gärna i olika material och form.

Till den marockanska uteplatsen använde Jessica sig av den härliga soffan Cello Comfort och borden Cello Lounge. För att rama in uteplatsen och ge den en ombonad känsla använde hon den rustika skärmen Horizont från Jabo av tryckimpregnerad gran. I stället för blommor valde hon att inreda med stora gröna bladväxter och kaktusar.

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Marockansk stil 1

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Marockansk stil 4

Inred uteplatsen i Marockansk stil 🌿 naturnära färger, lyktor och vacker keramik.

ITALIENSK STIL

När Jessica tänker på Italien så tänker hon på att sitta ute länge och äta goda middagar, gärna med många. Därför ville hon ha en stor hörnsoffa där många får plats, valet föll på trendiga mattsvarta soffan, Cello Capri. Dynorna är tjocka, i ljust tyg och av bästa komfort. Här kan du sitta länge och njuta av god mat och dryck. Framför soffan står två soffbord med gott om plats för fika och prydnader. Jessica valde borden Cello Lounge och Cello sidobord i svart som passar fint ihop med soffans mörka ram.

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Italiensk 1

På uteplatsen står även det gråmålade aluminiumbordet Cello Nizza med tillhörande stolar och sits av konstrotting passar fint ihop med möbelgruppen. För att få till den italienska stilen så tipsar Jessica om att skippa småblommiga krukväxter och satsa på citrusväxter, lavendel och olivträd istället.

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Italiensk 2

BOHEMISK RUSTIK

Den bohemiska stilen är mycket omtyckt av många.

-Jag tror för att den är så avslappnad, äkta och enkel att efterskapa. Välj bort alla starka och skrikiga färger. Tänk mjuka lugna färgskalor, enfärgat, väderbitet trä, fjädrar, päls, linne och framför allt att blanda gammalt med nytt.

-Våga blanda något slitet med patina ihop med K-Rautas funktionella utomhusmöbler och mormors gamla spetsduk och plötsligt är du på god väg att skapa den där bohemiska stilen.

När Jessica inredde den bohemiska uteplatsen använde hon sig av hörnsoffan Cello Bali som har en aluminiumram klädd med slitstark konstrotting. Sittplymån är 12 cm tjock och klädseln är avtagbar.

När det kommer till växter tipsar Jessica om gräs, vildvuxet, eterneller och yviga buketter som passar fint ihop med den bohemiska stilen.

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Bohemisk 1

ROMANTISK STIL

Tänk blommigt, spets, tekannor, kristallglas, loppisfynd, rosa och vitt när du ska skapa en romantisk stil på uteplatsen.

-Den vita färgen som bas på möbler är ett måste. Så denna klassiska cafégrupp var ett säkert val som förstärker stilen. De hopfällbara möblerna jag använt mig av heter Cello Ibiza och är gjorda av vitlackad metall.”

Möbelgruppen passar perfekt både på balkongen, i ett hörn på den stora terassen eller i trädgården. Bakom möbelgruppen har Jessica ställt avskärmningsskärmarna Modern från Jabo av vitbehandlat trä. Skärmarna finns i tre olika storlekar, varav en har ett snedskuret avslut. Tack till Jessica Springfeldt för text och bild.

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Romantisk 3

INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Medelhav 5

Utemöbler

Oavsett om du ska inreda altanen, trädgården eller din balkong så hittar du rätta utemöbler hos oss

Klicka här
INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Bohemisk 2

Mer inspiration

Vi bjuder på massvis av inspiration och tips till din trädgård och uteplats.

Klicka här
INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute 1500x800 Bohemisk 2

Belysning

Skapa stämning i din trädgård och på din uteplats med belysning och mysiga ljusslingor.

Klicka här