K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Julmysigt i trädgården - välj rätt belysning

Med mörkret kommer längtan efter ljus. Testa att hänga ljusslingor på ställen du inte tidigare lyst upp. Varför inte låta både julpynt och ljus flytta ut? Tänk nytt: pynta växthuset och förbered för glöggbjudning, tänd upp balkongen och bjud på ljusfest eller låt små söta tomtar och djur flytta in i trädgården.

Inspirationsartikel Julbelysning vecka 47 1500x800 1

Konstsmide har en hel uppsättning av lysande konst. Allt från den traditionella ljusslingan till söta akryldjur som rävar, pingviner och älgar. De har också kommit med en ny slinga med Micro-LED-ljus - små lampor som sitter så tätt att de gnistrarar mot varandra. Ljuset blir än mer magiskt när det reflekteras mot snö.

Inspirationsartikel Julbelysning vecka 47 1500x800 3

Ett annat alternativ är att pynta trädgårdens nu kala träd med olika slags slingor – testa till exempel effektfulla istappsslingor och komplettera med vackra dekorationshängen. Har du inga träd, är ljusprydda dekorationsträd ett fantastiskt alternativ. Låt kreativiteten flöda. Ös på med pynt. Det kan aldrig bli för mycket, vare sig ljus eller jul.

Läs mer: Så ljussätter du din trädgård

Inspirationsartikel Julbelysning vecka 47 1500x800 2

Inspirationsartikel Julbelysning vecka 47 1500x800 6

Få med ljuset in!

Vem har sagt att ljusslingor endast ska sitta i julgranen, längs med husets takfoten eller i trädgårdens äppelträd? Genom att välja en lite tunnare variant av ljusslinga med nätta led-lampor ger det ett stämningsfullt uttryck att slingra den på julbordet bland sillen, skinkan och potatisen. Blanda gärna av med extra ljuskällor i form av värmeljus och sålart, en adventsljusstake.

Är du ute efter juldekorationer? Titta här

För mer ljusexpertis, inspiration och råd så finns alltid våra projektplanerare på plats för att hjälpa till, välkommen in!