K-Rauta-hero-banner

Leverans av e-handelsbeställningar

Vi levererar och hanterar endast ordrar inom Sverige från k-rauta.se.

Hämta i varuhus - Click and collect

Vi värnar om våra äldre och sköra. Du som tillhör en riskgrupp. Ring ditt varuhus om du vill ha hjälp med hur du lägger en beställning eller om du inte har möjlighet att göra en E-handelsorder.

Sen kan du hämta dina färdigpackade varor utan att lämna bilen. För att använda Click & Collect välj "Hämta i varuhus" i kassan som leveransalternativ.

1
Lägg din beställning på k-rauta.se och välj att du vill hämta din beställning som Click & Collect och på vilket varuhus du vill hämta det så sköter vi resten. Vänligen observera att det kan förekomma andra tider för tjänsten drive-in än de ordinarie öppettiderna. Läs mer om det under respektive varuhussida. När du lagt din beställning får du ett mejl med detaljer om beställningen och så snart ordern är plockad får du ytterligare ett mejl att dina varor är redo att hämtas upp. Vi beräknar att plocka din order inom 5 timmar (inom varuhusets öppettider). Vid större kampanjer och reaperioder kan det ta upp till 1-3 arbetsdagar. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. Din order ligger kvar i 14 dagar och efter det makuleras den.

Väl framme vid varuhuset följer du pilarna för att komma till vår Drive-in. Sitt kvar i bilen. Ring det anvisade numret som du kan se vid lastningsplatsen så kommer vi ut med din order.

GLÖM INTE att ta med din orderbekräftelse och ID. Om du själv inte kan hämta ut din beställning kan ombud hämta din beställningen med giltig orderbekräftelse.

Hemleverans från lager hem till dig

Om din order kan levereras direkt eller via ombud hem till dig är beroende på vikten/volymen och hur skrymmande produkterna du beställt är. Gods under 20 kg alternativt en volymvikt (faktisk volym x 280kg= volymvikt) under 50 kg levereras via ombud, tyngre gods levereras som hemleverans. Valet att få hemleverans på din beställning finns oavsett vikt/volym, alltså även under 20 kg, men till en högre fraktkostnad än till ombud.

Vid beställningar som väger över 250 kg kommer chauffören att lämna godset vid tomtgräns. Din beställning levereras så nära som transportören kommer till din port eller tomtgräns, uppbärning/inbärning ingår ej. Om du önskar leverans till ett specifikt ställe så erbjuder vi även hemleverans med kranbil. Vid beställningar som väger över 250 kg och är längre än 2,4 meter behöver man välja hemleverans med kranbil som leveransalternativ.

Du kan se i varukorgen om du kan få hemleverans efter du har lagt till önskade produkter. Leveransentiden beräknas ta mellan 2-5 arbetsdagar. Vid större event som till exempel K-Rauta Plus- eller LRF-dagar kan leveransen ta mellan 5-10 dagar.

Du kommer få ett sms med information hur du kontaktar transportören och bokar din leverans.

När leveransen sker ansvarar den angivna mottagaren på beställningen för att ta emot och kvittera beställningen. Har inte mottagaren möjlighet att vara på plats när leveransen sker kan ett ombud ta emot beställningen. Ska någon annan ta emot beställningen måste denne visa upp din legitimation och sin egen. Du har även möjlighet att få din leverans utan att du kvitterar din försändelse, men då har du fullt ansvar för leveransen och har inte möjlighet att reklamera t.ex transport- och/eller väderskador.

Leverans från leverantör

En del av sortimentet skickas direkt från leverantör hem till dig. Tillverkaren som väljer den snabbaste leveransmetoden. Leveransen beräknas ta 5-10 vardagar. När du gjort din beställning så kommer du att få en bekräftelse på ditt köp till din mail. Tänk på att våra leverantörer använder sig utav varierande transportörer. Vissa av dessa transportörer kan enbart leverera mellan klockan 11-15 på vardagar. Om det är så att du inte kan vara hemma inom de tiderna kan du hämta din order på transportörens utlämningsställe.

Om du inte kan få din leverans inom avtalad tid ska vi informera dig som kund om anledningen till förseningen, samt meddela en ny leveranstid. I dessa fall har du som kund rätt att häva köpet utan någon extra kostnad.

Hemleverans från extern leverantör innebär antingen till port/tomtgräns eller postombud, detta avgörs av storleken/vikten på beställningen och fraktkostnaden förblir oförändrad.

Fraktkostnad

Fraktkostnaden för en snabb och enkel leverans är kalkylerad på vikten av din produkt. Fraktkostnaden visas i kassan.

Fraktkostnaden för varor som levereras från leverantör är beräknad beroende på produkt och leverantör, fraktkostnaden visas i kassan.

Alternativ för hemtransport

Läs mer här om vilka olika former av alternativ för hemleveranser du har när du handlar hos K-Rauta.

Senast uppdaterad 2021-01-14