Visar 189 produkter

Köp Lindab takavvattning från K-Rauta

Här hittar du ett väl utvalt sortiment från kvalitativa tillverkaren Lindab, så du kan skydda ditt hus och dina byggnader från fukt- och mögelskador med bra produkter. Vi erbjuder både takplåt, takavvattningssystem hängrännor, takrännor, stuprör från Lindab och alla tillbehör du behöver. Välkommen in och titta på vårt utbud från välkända Lindab!

Investera i Lindab takavvattning

Takavvattning är absolut nödvändigt för att skydda ditt hus. Det är alltid väl värt pengarna att investera i et bra system som leder bort regnvatten och smältvatten på ett effektivt sätt. Det är också klokt att välja produkter som smälter in mot det hus du har, så rännorna inte märks så mycket utan ditt hus får stå i centrum. Stuprör och hängrännor finns i olika material – tänk på det visuella och välj det som blir mest dekorativt i din miljö. Och varför inte investera i några regntunnor och använda till bevattning i trädgården samtidigt?

Vårda Lindabs produkter

Lindabs produkter håller en hög kvalitet, men behöver trots detta vårdas för att fungera optimalt. Rensa dina takrännor och stuprör från löv och mossa innan hösten, efter löven fallit ner. Då undviker du översvämningar och stopp som riskerar att fuktskada din byggnad över vinter och vår. Tänk på att takavvattningen alltid ska ledas bort från husgrunden.

Hur monteras Lindab takrännor och stuprör?

Det är viktigt att du följer monteringsanvisningar noga när du ska sätta ditt takavvattningssystem på plats. Grundregeln är ju större tal desto mer vatten behöver transporteras bort, så att mäta taket ordentligt blir viktigt och därefter se vad som rekommenderas. En annan generell riktlinje är att inte sätta rännkrokarna för långt isär, för då kan belastningen bli för stor. Detta gäller i synnerhet om du förväntar dig mycket snö som kan bli oerhört tungt på våren när det smälte och belastar dina rännor.

Hjälp att välja Lindab produkter?

Om det känns svårt att välja de produkter du behöver för takavattning från Lindab, så tveka inte att boka en av våra duktiga Projektplanerare eller fråga vår butikspersonal. De hjälper dig gärna så du får ihop det system du behöver för ditt hus.