Visar 442 produkter
av 19

Köp SP Fönster av K-Rauta

Här hittar du ett stort sortiment av fönster av det populära varumärket SP Fönster, både sidohängda fönster, överhängda fönser, vridfönster, fönsterdörrar och mycket mer. Välkommen att ta en titta i vårt utbud från SP Fönster.

SP Fönster startades upp i Hälsingland

SP Fönster startades upp efter andra världskriget i Edsbyn i vackra Hälsingland. Sen har företaget gått från det lilla företaget med ett fåtal snickare till den framgångsrika verksamhet de är idag. SP Fönsters fabrik återfinns fortfarande i Edsbyn, vid tallskogen som utgör ett grundmaterial i produkterna.

Vad är fördelarna med ett SP Fönster?

Förutom sitt prisade miljötänk som gett företaget utmärkelser och Svanenmärkning, har SP Fönster flera positiva egenskaper. Alla SP Fönster är till exempel energieffektiva och innehåller minst ett energiglas som minskar värmeförlust. På vintern bidrar de alltså till att hålla värmen inomhus, och på sommaren till att hålla värmen utomhus. Så sitter du med gamla dragiga fönster kan ett byte till nya energieffektiva fönster sänka dina uppvärmningskostnader samtidigt som investeringen höjer värdet ditt hus. Men framför allt så slipper du sitta med en stickad tjock tröja och lurviga tofflor inomhus en kall blåsig vinterdag.

En vackert kännetecken på SP Fönsters produkter är de rundade kanterna på insidan, som både ger en mer omsorgsfull hantverksmässig känsla samtidigt som det gör att ljuset bryts mjukare än med en strikt rak profil.

Spelar UV-värde stor roll när man väljer ett fönster?

I våra filter för SP Fönster kan du filtrera på UV-värde och det är ett mätvärde som helt enkelt berättar för dig hur väl isolerat ett fönster är. UV-värdet ska vara så lågt som möjligt, om det ska släppa igenom lite värme. Ungefärliga UV-värden för olika fönster är runt 1,5 för 2-glasfönster och mellan 1,1-1,2 för 3-glasfönster.

Kan SP Fönster reducera buller?

Rätt fönster minskar buller utifrån som till exempel trafik eller stoj från närliggande restaurangmiljöer. Det som avgör hur mycket buller som släpps igenom är först och främst hur många glas som sitter i ditt fönster. Det ger en tydlig förbättring att byta från 2-glasfönster till 3-glas. Om du har stora problem med buller an det vara värt att välja bullerreducerande glas.

Brett sortiment från SP Fönster och tillbehör för fönster

Vi har ett stort utbud från SP Fönster som du kan välja på. Om du ska genomföra ett fönsterbyte eller bygger nytt och ska välja fönster kan du alltid ta hjälp av våra Projektplanerare för råd.

Glöm inte att också tänka på fönsterbänkar, fönstertätning och solskydd som persienner och rullgardiner när du sätter in fönster.