K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Så här grillar du en frasig och läcker pizza med pizzasten

En pizzasten är enkel att använda. Med en pizzasten kan du grädda smarrig pizza på din grill. Testa en pizzasten och utmana den traditionella ugnspizzan. Läs våra tips innan du värmer din pizzasten, så lyckas du garanterat!

Hemligheten bakom en lyckad botten är förutom nödvändiga ingredienser och en glödhet grill en högklassig pizzasten. Grillpizza gräddad på en glödhet sten blir härligt frasig – som på italienska restauranger.

Tips för användning av pizzasten
En pizzasten är väldigt enkel att använda. Följ instruktionerna nedan för att förvånansvärt enkelt grädda läckra pizzor.

1. Placera pizzastenen på grillgallret och tänd grillen.

2. Låt grillen bli varm i ungefär 10 minuter tills temperaturen har nått omkring 300 grader. Hemligheten bakom en tunn och frasig grillpizza ligger i att grillen ska vara het.

3. Lyft över pizzan på pizzastenen. Du kan använda dig av en bakspade eller bakplåtspapper – glöm inte att använda grytvantar. Lämna inte bakplåtspapperet mellan pizzan och pizzastenen!

4. Grädda pizzan tills kanterna är frasiga och osten har smält ordentligt.

5. När pizzan är klar lyfter du den från pizzastenen med en bakspade. Du kom väl ihåg att använda grytvantar?

6. Låt stenen svalna på grillen och lyft sedan försiktigt över den på ett grytunderlägg eller handduk.

7. Rengör stenen med vatten och en fuktig disktrasa eller tvättsvamp. Använd inte rengöringsmedel och diska inte stenen i diskmaskinen.

Testa även: På en pizzasten kan du grädda piroger eller tunnbröd till sommarens bjudningar!

Se vårt utbud av grillar och tillbehör eller läs fler inspirerande tips!