K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Säsongsanpassad förvaring i förråd och garage

Är det dags att fixa förvaringen i ditt förråd eller garage? Har du ledsnat på att leta efter dina prylar varje gång när årstiderna växlar och en ny säsong står för dörren? Med Elfas förvaringssystem får du en lösning som gör det lätt att hålla ordning och ger dig flexibilitet om förutsättningarna eller dina behov ändras.

Plötsligt så kommer första snön och vinterleksakerna ska plockas fram på studs. Barnen vill ha pulkor, hjälmar och snowracer direkt för att hinna först ut i backen till den orörda nysnön.

Kanske är det utemöblerna, grillen och trädgårdsverktygen som ska finnas lätt tillgängliga när vårens första varma dagar ger sig tillkänna? Eller kanske du får en timme över och vill slänga på sommardäcken på bilen?

En smart lösning för flexibel förvaring i garage och förråd är Elfas förvaringssystem. Det är en förvaringslösning som du enkelt bygger om när säsongen ändras och nya behov uppstår. Det bästa är att du inte behöver borra några nya hål i väggen för att flytta om hyllorna. Du behöver bara ändra på skenorna och konsolerna som hänger på den fasta bärlisten.

Bärlister, skenor och inredning finns i olika färger. De har även olika längder för att du ska kunna anpassa förvaringen efter just ditt utrymme. Om du vill anpassa dem mer exakt kan du kapa bärlister och skenor med en metallsåg t.ex. med en bågfil. Du hittar bågfilar här.

Smarta krokar

  • Häng upp cykeln på väggen med en anpassad cykelkrok som monteras på bärlist eller direkt på väggen.

Här hittar du cykelkroken.

  • Rund redskapskrok passar extra bra för förvaring av ljusslingorna, vattenslangen eller förlängningskabeln.

Här hittar du rund redskapskrok.

  • Förvara sommar-/vinterhjul på konsoler med specialinsats som gör att inte fälgen skadas och att de tunga däcket hänger säkert. Monteras på konsol för hyllplan med 270 mm djup.

Här hittar du insatsen för däck.

Inspirationsartikel förvaring i förråd och garage 1500x800 1

Inspirationsartikel förvaring i förråd och garage 1500x800 2

Alltid redo med rätt verktyg

Att snabbt kunna hitta rätt verktyg när något behöver fixas är guld värt. Skapa en tydlig överblick med en verktygstavla, där varje sak har sin bestämda plats – så att du undviker att lägga tid på att leta. På hyllan kan du fästa små krokar, hyllor eller boxar för småsaker.

Inspirationsartikel förvaring i förråd och garage 1500x800 3

Galler i botten

Ett smart tips är att ha trådhylla (hitta dem här), längst ned och hålla golvet fritt. Då kommer grus och smuts ramla ned på golvet och det blir enklare att hålla rent.

Skruv och plugg

Använd gärna skruv och plugg som är anpassade för Elfa när du sätter upp systemet.

Inspirationsartikel förvaring i förråd och garage 1500x800 7

Fyra smarta tips:

  1. Planera förvaringen så att det du behöver ofta är närmast dörren och i en bra höjd. Kanske är det cykelpumpen, ett visst trädgårdsredskap eller fotbollen?
  2. Märk upp lådor med vad de innehåller. Det gör det lättare att hålla ordning och du vet också var du ska börja att leta när du behöver något.
  3. Rensa, rensa, rensa – ju förr desto bättre. Sortera det du har i olika högar; spara, släng, återvinn och sälj. Var kritisk och försök att bara behålla det du faktiskt behöver och ge bort det du inte använder till någon som behöver det bättre.
  4. Nyttja takhöjden! Glöm inte bort att även ha hyllplan högt upp där du kan förvara sånt du inte använder speciellt ofta eller bara under kortare perioder under året, t.ex. julbelysning eller dekorationer.

Förråd, förvaringsboxar och skjul

Är du på jakt efter en större förvaringslösning och behöver ett helt förråd för att få plats med alla saker?

Upptäck alla våra förråd och förvaringsboxar här.

Mer förvaringsinspiration?

Här hittar du flera smarta förvaringsguider.

Känner du dig osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig med planeringen! Vi har förvaringslösningar för alla rum. Boka kostnadsfri experthjälp med en Projektplanerare här.

Se all vår förvaring från Elfa här

Inspirationsartikel förvaring i förråd och garage 1500x800 6