K-Rauta-hero-banner
Artiklar

6 bra prylar som håller dig varm

Se till att du inte fryser när värmen drar söderut. Här hittar du prylarna som värmer både dig och hemmet under årets kallare månader.

Ultimata fredagsmyset

Under höst och vinter kommer fukt och kyla. Då är det extra skönt att krypa upp i soffan under en filt och läsa en bok medan brasan sprakar i bakgrunden. Har du en täljstenskamin kan du dessutom värma frukostbullen på den. Se till att kaminen du skaffar har god verkningsgrad och är lämplig för den yta som ska värmas upp.

Håll värmen med stil

Med moderna element hemma ser du till att hålla en jämn temperatur i hemmet till en så låg kostnad som möjligt. Numera finns det dessutom designelement som smälter in snyggt med inredningen.

Element Inspirationsartikel 6 prylar som håller dig varm i höst 1500x800 1

Sänk elräkningen med modern luftvärme

Har du endast direktverkande el som uppvärmning hemma gynnas du ekonomiskt i längden på att installera en luftvärmepump. Enligt Energi- och Klimatrådgivningen sänker du på det här sättet elkostnaden med mellan 20-25 procent. Luftvärmepumpar går att hitta för en rimlig peng idag och installationen går på ett par timmar.

Lyxigt med varma fötter

Funderar du på att byta golv i något rum kan det vara smart att fundera igenom värmesystemet i rummet på samma gång. Saknas värmegolv kan ett sådant vara mycket fördelaktigt att installera, exempelvis i hallen så att golvet torkar upp fort när det kommer blöta skor genom ytterdörren - eller av rena komfortskäl.

Sitt ute längre

Även om kylan drar in över landet kan du enkelt förlänga utomhussäsongen med en terrassvärmare. Infravärme eller gasol är de två vanligaste alternativen på svenska uteplatser. Infravärmen kopplas in direkt på elnätet medan gasolvärmaren drivs på gasol.

Inspirationsartikel 6 prylar som håller dig varm i höst 1500x800 2

Avkoppling med värmande bastu

Att ha en bastu hemma är inte bara vardagslyx. Bastun är ett rum för avkoppling och energipåfyllnad, samtidigt som värmen gör gott för kroppen. Har du ett rum över? Varför inte installera en bastu?

Vi på K-Rauta vill hjälpa dig så mycket som möjligt med dina projekt, vare sig det är att skruva trall eller att expemlvis få hem delar av din nya bastu. Med våra tjänster hemtransport eller låna släp så gör vi det lite enklare!

Om du behöver tips och råd om en specifik produkt till ditt projekt finns våra Projektplanerare alltid redo.

Inspirationsartikel 6 prylar som håller dig varm i höst 1500x800 3