K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Fixa din bästa kräftskiva

Sommaren är snart över. Dagarna blir svalare och kvällarna lite mörkare. Vilken tur att det finns något att se fram emot när en av årets höjdpunkter – kräftskivan – står runt hörnet. Här får du ett par enkla tips om hur du snabbt och enkelt gör din kräftskiva till något att minnas. Utan att det måste kosta varken mycket tid eller pengar.

Är det dags för årets kräftskiva? Vi har samlat några tips för dig som saknar de sista detaljerna för att festen ska bli så bra i verkligheten som du tänkt dig den.

Världens enklaste långbord till kräftskivan

Om du behöver öka på med sittplatser inför festen så behöver inte det vara svårt. Så här gjorde vi världens enklaste hemmasnickrade bord som också går att förlänga om det behövs.

Självklart är bordet inte bara för kräftskivan. När festen är slut kan du utan problem packa ihop det, stoppa undan, och förvara till det är dags för nästa fest, kalas eller familjemiddag.

bord 1500 800

Den enda du behöver är färdiga benbockar, brädor eller plankor. Använd dig av olika bredd på brädorna så får du ett bord som ser mer rustikt ut. Måla de färdiga benbockarna och brädorna i snickerifärg med lite glans för utomhusbruk så håller bordet att stå ute och är enklare att hålla rent.

bord 1500 800

Använd dig av olika bredd på brädorna så får du ett bord som ser mer rustikt ut

Det du behöver för kräftskivans långbord

Så här gör du

  • Såga brädorna i önskat mått
  • Måla benbockarna (Eventuell justering av höjden på bockarna är bra att göra innan du målar.)
  • Måla brädorna och låt torka. Lägg dem sedan i den ordning du vill på benbockarna.
  • Klart!

Svårare än så måste det inte vara att bygga ett eget och personligt långbord.

bord 1500 800

Gör gammalt till nytt

Ett bra tips till utomhusstolar är att gå på loppis och fynda billiga pinnstolar. Det går hur bra som helst att använda olika sorters stolar. Det gör bara intrycket mer personligt. Måla sedan stolarna med utomhusfärg så tål de att stå ute. Vill du använda olika färger på stolarna eller på olika delar av stolarna så ger det bara en mer personlig touch.

Övre delen av stolen nedanför är målad i en svart färdigbruten färg från Beckers och stolsbenen i en grön nyans från Beckers som heter 8469 Green Leaf.

stol

Så här gör du

  • Tvätta stolarna med målartvätt
  • Skrapa bort gammal lös färg och eventuellt sandpappra lätt
  • Måla två till tre gånger och låt färgen torka mellan varven
  • Klart

Några extra tips för den bästa kräftskivan

Köp små frottéhanddukar blöt i vatten och knyt fast en citronskiva med hjälp av ett band. Både dekorativt och härligt att kunna tvätta händerna från kräftspad.

handdukar

glas 1500 800

De fina nubbeglasen av is är gjorda med hjälp av en silikonform. Innan formen stoppas i frysen fyll på med vatten, rönnbär och blad.
En zinkhink funkar perfekt för att kyla dina drycker

zinkbalja

Brukar ni också spela kubb på kräftskivan? Så här bygger du enkelt ett eget!